Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a băgat spaima în musulmanii din SUA. Unul din trei se teme

Donald Trump nebun

Unul din trei musulmani din SUA se teme că ar putea fi vizat de grupuri care susţin supremaţia albilor după alegerea preşedintelui Donald Trump, în timp ce 42% dintre ei afirmă că, la şcoală, copiii lor au fost hărţuiţi din cauza religiei lor, potrivit unui sondaj realizat de Institutul pentru Politici Sociale şi Înţelegere şi dat publicităţii luni, relatează miercuri Reuters.

Această teamă contribuie la o rată mai mică a votului în rândul cetăţenilor musulmani adulţi, potrivit sondajului, scrie agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, 38% dintre musulmani se tem că ar putea fi victime ale grupurilor care susţin supremaţia albilor, un procent mult mai mare decât în cazul altor religii, iar aproape unul din cinci muslumani intenţionează să părăsească Statele Unite 'dacă acest lucru devine necesar'.

Prin comparaţie, 27% dintre evrei, 11% dintre protestanţi şi 8% dintre romano-catolici şi-au exprimat aceleaşi îngrijorări.

Un procent de 42% dintre musulmani au afirmat că, la şcoală, copiii lor au fost hărţuiţi din cauza religiei lor. În unul din patru cazuri a fost implicat un profesor, conform sondajului.

Doar 61% dintre musulmani au declarat că au votat la alegerile prezidenţiale din 2016, mai puţini decât oricare alt grup religios major, potrivit sondajului realizat în rândul a 2.389 de persoane în perioada 4 - 23 ianuarie. Unul din trei musulmani care nu a votat a afirmat că a făcut acest lucru pentru că nu susţinea niciunul dintre candidaţi.

Sondajul are o marjă de eroare de 5,1% în rândul musulmanilor şi 2,8% în rândul publicului larg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.