Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a plecat în primul turneu internaţional, din mijlocul unor scandaluri

donald trump melania trump

Preşedintele american Donald Trump, însoţit de soţia sa, Melania, a plecat vineri în primul său turneu internaţional, cu etape în Arabia Saudită, în Israel, la Vatican şi la Bruxelles, transmit agenţiile de presă internaţionale. El a lăsat în urmă acuzaţii grave în presa din Statele Unite şi cel mai scăzut nivel de popularitate de la preluarea mandatului. 

Un sondaj Reuters/Ipsos realizat în perioada 14-18 mai, ale cărui rezultate au fost publicate vineri, arată că numai 38% din americani îl aprobă pe Trump, în timp ce 56% îl dezaprobă, iar 6% au sentimente amestecate faţă de preşedinte, arată Reuters. În rândul Partidului Republican, procentajul celor nemulţumiţi a crescut de la 16% săptămâna trecută la 23% în prezent. 

Dezvăluirile făcute săptămâna aceasta de presa din SUA privind problemele lui Trump au continuat vineri. 

Ziarul Washington Post, care scrisese că preşedintele i-a divulgat ministrului rus de externe Serghei Lavrov informaţii secrete, a adăugat încă un detaliu despre ancheta FBI privind legăturile anturajului prezidenţial cu Rusia: unul dintre cei aflaţi în atenţia Biroului Federal de Investigaţii este un consilier de rang înalt de la Casa Albă. 

Cotidianul New York Times, care afirmase că informaţiile secrete scăpate de Trump chiar în Biroul Oval proveneau de la serviciile secrete israeliene, a venit cu noi detalii din timpul primirii lui Lavrov. Un document bazat pe notele din timpul întâlnirii preşedintelui american cu şeful diplomaţiei ruse citează cuvintele lui Trump despre fostul director al FBI, James Comey: "Tocmai l-am dat afară pe şeful FBI. Era nebun, de-a dreptul ţicnit. Am făcut faţă unei mari presiuni din cauza Rusiei. Am scăpat de asta". 

Reuters nu a reuşit să verifice existenţa documentului prezentat de New York Times. Întrebat despre articol, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a afirmat că "prin grandomanie şi politizarea anchetei privind acţiunile Rusiei, James Comey a creat presiuni inutile asupra capacităţii noastre de a ne apropia şi de a negocia cu Rusia". Potrivit lui Spicer, adevărata ştire este scurgerea de informaţii despre conversaţii "private şi cu nivel ridicat de secretizare", iar concedierea lui Comey nu pune capăt anchetei FBI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.