Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump a vorbit despre imigraţie cu primarul democrat al oraşului Chicago

donald trump suparat

Preşedintele american ales, Donald Trump, l-a primit miercuri, la New York, la cererea sa, pe primarul democrat al oraşului Chicago, Rahm Emanuel, pentru a aborda în special problema imigranţilor clandestini, dintre care mulţi sunt oficial ameninţaţi cu expulzarea de către magnatul imobiliar, transmite AFP. Emanuel i-a remis lui Trump o scrisoare semnată de 14 primari ai unor oraşe americane pe subiectul situaţiei studenţilor fără acte legale, copii ai imigranţilor clandestini, beneficiari ai unui permis de sejur temporar (DACA) pe care Trump a ameninţat să-l suprime.

Aceşti studenţi "muncesc din greu pentru a trăi visul american", a declarat presei fostul şef de cabinet al lui Barack Obama, la ieşirea de la întrevedere. "Ei nu au vreo vină dacă părinţii lor au venit aici", a continuat primarul din Chicago, care a continuat: "noi trebuie să-i acceptăm mai degrabă decât să-i sacrificăm". La câteva zile după alegerea lui Donald Trump, Rahm Emanuel a prevenit, la fel ca şi alţi primari, că Chicago va fi un "oraş-sanctuar", ale cărui administraţie şi poliţie nu vor colabora cu serviciile de imigrare pentru a repera şi expluza imigranţii clandestini.

După crearea DACA, în 2012, circa 742.000 de tineri au beneficiat de acest permis de şedere graţie căruia ei pot să studieze, muncească sau să se integreze în armată fără a risca expulzarea de pe teritoriul american. Semn al unei încercări de împăciuire din partea lui Trump, preşedintele ales a sugerat, într-un interviu pentru revista Time - care l-a desemnat miercuri "personalitatea anului" -, că ar avea în vedere un compromis privind copiii imigranţilor clandestini, conform Agerpres. "Vom găsi ceva care va face oamenii fericiţi şi mândri", a explicat el, fără a da detalii. "Ei au fost aduşi aici la o vârstă fragedă, au lucrat aici, au mers la şcoală. Unii au fost buni studenţi. Unii au poziţii bune", a mai spus Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.