Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump afirmă că nu deţine înregistrări ale discuţiilor sale cu James Comey

Time
james comey

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a afirmat joi că nu deţine înregistrări ale discuţiilor sale cu fostul director al FBI James Comey, după săptămâni de speculaţii pe care el însuşi le-a alimentat, transmite AFP. "Nu ştiu dacă există 'benzi' sau înregistrări ale conversaţiilor mele cu James Comey, dar nu am făcut nimic şi nu deţin astfel de înregistrări", a scris Donald Trump într-o serie de mesaje pe Twitter.

La câteva zile după ce l-a demis pe James Comey la 9 mai, preşedintele american s-a referit la posibile înregistrări ale discuţiilor cu acesta. "James Comey ar face bine să spere că nu există 'înregistrări' ale conversaţiilor noastre, înainte de a începe să facă dezvăluiri presei!", a ameninţat el.

Întrebat la începutul lui iunie cu prilejul unei audieri în Congres, James Comey a afirmat că nu are niciun fel de probleme în acest sens. "Mi-am ales cuvintele cu grijă. Am văzut mesajul de pe Twitter în legătură cu înregistrările. Sper să existe înregistrări". a declarat el. Până la demiterea neaşteptată, la 9 mai, la ordinul preşedintelui, James Comey superviza o anchetă a FBI asupra contactelor dintre membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump şi guvernul rus, suspectat de serviciile americane de informaţii că a încercat să influenţeze alegerile prezidenţiale din 2016 în favoarea omului de afaceri republican.

În cursul unei audieri extraordinare în Senat, fostul director al FBI a afirmat sub jurământ că preşedintele i-a cerut "fidelitate" şi să renunţe la partea din ancheta rusă implicându-l pe generalul Michael Flynn, fostul său consilier pe probleme de securitate naţională. Dacă acest aspect va fi confirmat, ar putea constitui o tentativă de obstrucţionare a justiţiei, conform Agerpres. Casa Albă a dezminţit aceste afirmaţii, iar Donald Trump l-a acuzat pe fostul director al FBI că spune minciuni, declarându-se pregătit să depună mărturie sub jurământ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.