Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump amenință: este posibil un conflict 'mare, mare' cu Coreea de Nord

foxnews.com
trump semneaza

Președintele SUA Donald Trump susține că nu este exclus un conflict ”mare, mare” cu Coreea de Nord, însă deocamdată preferă calea diplomatică. Declarațiile lui Trump vin în contextul în care Coreea de Nord amenință tot mai puternic SUA cu un atac nuclear.

Citește și: SURSE - Încep transferurile în Parlament: Tăriceanu iese la vânătoare

”Există o şansă să ajungem la un conflict mare-mare cu Coreea de Nord. Absolut!”, a declarat liderul american într-un interviu care marchează primele o sută de zile de la învestirea miliardarului republican la Casa Albă.

Totuşi, Trump susţine că vrea o soluţie paşnică pentru această criză, care a cauzat probleme mai multor preşedinţi de la Washington.

În acest sens, administraţia prezidenţială pregăteşte noi sancţiuni economice împotriva regimului nord-coreean, deşi nu s-a renunţat la o opţiune militară pentru a contracara ameninţarea Phenianului.

”Ar fi minunat să rezolvăm lucrurile într-un mod diplomatic, dar este extrem de dificil”, a declarat Trump.

Donald Trump a precizat că regimul nord-coreean reprezintă în acest moment cea mai mare provocare globală şi l-a lăudat pe preşedintele Xi Jinping pentru sprijinul acordat de Beijing în încercarea de a limita acţiunile Phenianului.

”Cred că el se străduie foarte tare. Cu siguranţă că nu vrea să vadă tensiuni şi moarte. Nu vrea să vadă aşa ceva. El este un om bun. Este un om foarte bun şi am avut ocazia să-l cunosc foarte bine. Dar el iubeşte China şi îi iubeşte pe oamenii din China”, a declarat liderul american cu privire la preşedintele Xi Jinping.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.