Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump anunță, la Adunarea Generală a ONU, că VA DISTRUGE Coreea de Nord: Al Treilea Război Mondial e aproape / VIDEO

Daily Star
trump kim jung un

Preşedintele american, Donald Trump, a criticat marţi la ONU 'regimul vicios' nord-coreean, ameninţând că va 'distruge total' Coreea de Nord în cazul unui atac lansat de regimul de la Phenian, relatează AFP şi DPA.

Liderul nord-coreean s-a angajat într-o 'misiune sinucigaşă', a declarat preşedintele american în primul său discurs rostit la Adunarea Generală a ONU, referindu-se la Kim Jong-un cu apelativul 'omul-rachetă'.

Citește și: Paradoxul gigantului RCS&RDS: Din ce în ce mai puternic pe o piață unde devine un jucător tot mai mic!

El a avertizat Phenianul că în cazul în care Statele Unite vor fi nevoite să se apare sau să-şi apare aliaţii, 'nu vom avea altă opţiune decât să distrugem total Coreea de Nord'.

'Omul-rachetă se află într-o misiune sinucigaşă pentru el şi pentru regimul său', a spus Trump, subliniind că programul nuclear al regimului nord-coreean 'ameninţă întreaga lume cu o pierdere inimaginabilă de vieţi omeneşti'.

Citește și: Olguța Vasilescu a dat asigurări! Ce pregătesc ALEȘII

Donald Trump a criticat de asemenea ţările care au schimburi comerciale cu Phenianul, printre care şi China.

'Nicio naţiune de pe Pământ nu are interesul să vadă această bandă de infractori că se înarmează cu rachete şi cu arme nucleare', a mai spus el.

Citește și: Știi ce consumi? A fost identificat un parizer cu până la 12 E-uri, produse doar cu grăsimi saturate și peste 55% din doza zilnică de sare în doar 100g de produs

Kim Jong-un trebuie să se angajeze pentru denuclearizarea Peninsulei Coreene, a subliniat Donald Trump.

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat marţi, într-un discurs rostit la Adunarea Generală a ONU, că armata Statelor Unite 'va deveni în curând mai puternică decât oricând', dorind să adreseze astfel un avertisment inamicilor SUA, relatează AFP şi Reuters.

Citește și: Mai atacă un jurnalist! După ce i-a „turnat” pe Sorina Matei, Tăpălagă și Turturică, fostul ofițer SRI lansează un nou ASALT

Trump a avertizat că va "distruge" Coreea de Nord în cazul în care liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-Un, va asuma "misiunea sinucigaşă" de a ameninţa Statele Unite. ”În Coreea de Nord există un regim depravat, o bandă de criminali. Dacă acest om al rachetelor, Kim Jong-Un, se va angaja în misiunea sinucigaşă de a ameninţa SUA, vom distruge total Coreea de Nord.”, a spus Trump.

Totodată, Donald Trump le-a cerut statelor membre ONU să crească presiunea asupra Coreii de Nord pentru a renunţa la programul său de arme nucleare, scrie agerpres.ro.

Citește și: HALUCINANT! STATUL ROMÂN scoate CEA MAI COSTISITOARE publicație din lume – cât cheltuie per exemplar

În discursul rostit la scurt timp după sosirea sa la sediul ONU din New York, preşedintele american a afirmat că lumea se confruntă cu ameninţări nimicitoare din partea unor paria ca Iranul şi Coreea de Nord, dar şi a 'teroriştilor şi extremiştilor'.

'Regimurile paria nu numai că sprijină teroriştii, însă ameninţă alte naţiuni şi popoarele lor cu cea mai distrugătoare armă cunoscută de umanitate', a spus Trump, referindu-se la arma nucleară.

Citește și: Atenție! Ce mașini se ieftinesc în România

Trump, care a sosit la putere cu sloganul 'America în primul rând', a declarat la ONU că Statele Unite nu caută să-şi impună voinţa asupra altor state şi va respecta suveranitatea acestora.

'Voi apăra interesele Americii mai presus de orice', a spus Trump, aflat pentru prima dată la Adunarea Generală a ONU.

'Însă pentru îndeplinirea obligaţiilor noastre faţă de alte naţiuni, realizăm că este în interesul tuturor să căutăm un viitor în care toate statele pot fi suverane, prospere şi sigure', a mai spus el.

Citește și: EXCLUSIV! De la ce ar fi pornit războiul dintre Daniel Dragomir și Florian Coldea

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.