Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump ar fi votat numai de 22% dintre sloveni, conaţionalii soţiei sale (sondaj)

melania trump

Candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, nu provoacă entuziasm în Slovenia, ţara de origine a soţiei sale, unde mai puţin de un sfert dintre alegători ar vota cu el, în pofida posibilităţii ca o compatrioată să devină Primă Doamnă, arată un sondaj publicat joi, potrivit AFP. 

Cu toate că este căsătorit din 2005 cu Melania, un fost manechin sloven cu 24 de ani mai tânără decât el, omul de afaceri american are numai 22% simpatizanţi, faţă de 52% pentru rivala sa democrată, Hillary Clinton, indică sondajul realizat de institutul Mediana în cadrul unui studiu internaţional Win/Gallup. 

În ciuda scorului slab, Donald Trump se bucură însă de un rezultat superior celor înregistrate în Italia (16%) şi Austria (9%) vecine, a subliniat Mediana. 

"Aproape toţi cetăţenii care ar fi mândri să vadă o slovenă ajungând Primă Doamnă sunt dispuşi să voteze pentru 'ginerele' lor", a menţionat o responsabilă a acestui institut, Janja Bozic Marolt, într-un comunicat. Şi aceasta, cu toate derapajele candidatului republican. 

Sondajul, prezentat joi, a fost realizat pe un eşantion de 1.000 de sloveni, la sfârşitul lunii iulie, înainte de dezvăluirea unei înregistrări video stânjenitoare şi înmulţirea acuzaţiilor de agresiune sexuală care au făcut ca, în ultimele zile, Donald Trump să fie depăşit net de Hillary Clinton în intenţiile de vot.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.