Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, discuții CRUCIALE cu patru lideri ai lumii după retragerea SUA din Acordul de la Paris

Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a vorbit joi cu mai mulţi lideri ai lumii pentru "a le explica personal" decizia sa de a se retrage din acordul de la Paris privind schimbarea climatică, a informat Casa Albă, transmite EFE, scrie agerpres.ro

Trump a discutat la telefon cu cancelarul german Angela Merkel, cu preşedintele francez Emmanuel Macron, cu şefa executivului britanic Theresa May şi cu prim-ministrul canadian Justin Trudeau. Trump şi-a exprimat recunoştinţa faţă de cei patru lideri "pentru că au purtat discuţii oneste pe această temă în timpul primelor luni ale mandatului" preşedintelui american la Casa Albă.

Gigi Becali dă lovitura: Mega-afacere de zeci de milioane de euro


"Totodată, (Trump) i-a asigurat pe lideri că SUA sunt în continuare angajate în alianţa transatlantică şi în eforturile solide de protejare a mediului înconjurător", a explicat Casa Albă într-un comunicat.

Stenograme INCENDIARE cu un șef DNA: Cum îl învăța pe un traficant să-i facă flagrant unei ţinte


Trump a reamintit deopotrivă implicarea SUA "în reducerea emisiilor de gaze şi leadership-ul american în dezvoltarea tehnologiei privind producerea de energie curată" şi a reiterat că, în timpul guvernării sale, ţara sa "va fi cea mai curată şi mai respectuoasă de pe Pământ cu mediul înconjurător". 

"Toţi liderii au căzut de acord să continue dialogul şi să consolideze cooperarea în domeniul mediului şi de orice alt tip în viitor", potrivit comunicatului difuzat de Casa Albă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.