Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump e în criză: Lovitura pe care o va primi din partea propriului partid

www.rawstory.com
Donald Trump

Peste 70 de republicani influenţi, dezgustaţi de campania prezidenţială a lui Donald Trump, au scris o scrisoare către partid pentru ca acesta să nu o mai finanţeze şi să se concentreze mai degrabă pe alte scrutinuri parlamentare din noiembrie, informează vineri AFP. 'Capacitatea lui Donald Trump de a dezbina, incompetenţa lui, imprudenţele şi impopularitatea sa record riscă să transforme aceste alegeri într-un tsunami democrat', se spune în această scrisoare adresată preşedintelui Partidului Republican, Reince Priebus, a cărei copie a fost obţinută de site-ul Politico.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie în divorţul anului din politică: 'Ajutaţi-mă! Eu mă retrag'

Semnatarii ei cer un 'transfer imediat' al fondurilor partidului spre alegerile pentru Senat (o treime din Senatul american va fi reînnoit în noiembrie) şi pentru Camera Reprezentanţilor (sunt în joc toate cele 435 de mandate), pentru a-i ajuta pe candidaţii republicani ale căror perspective sunt slăbite de impopularitatea lui Trump. 'Aceasta nu ar trebui să fie o decizie greu de luat, şansele lui Donald Trump de a fi ales evaporându-se puţin câte puţin în fiecare zi', se subliniază în scrisoare. Referindu-se la cele mai recente episoade polemice, semnatarii scrisorii estimează că republicanii s-au raliat 'unei campanii de furie şi excluziune, care şi-a bătut joc şi a ofensat milioane de alegători, inclusiv persoane cu handicap, femei, musulmani, minorităţi'.

Această scrisoare, care denunţă 'tendinţele autoritare periculoase' ale lui Trump, a început să circule săptămâna aceasta şi ar urma să fie trimisă săptămâna viitoare lui Priebus. Ea a fost deja semnată de numeroşi responsabili şi membri-cheie ai partidului, potrivit Politico, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.