Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump: Iubit de alegătorii conservatori, dar nu de popor

8567828196_810cd563d5_z

Site-ul Fivethirtyeight a calculat, pe baza mai multor sondaje, favorabilitatea candidaților republicani care, în cadrul sistemului de [tooltip text="alegeri primare" gravity="ne"]alegerile prin care un partid își desemnează candidații pentru un anume post[/tooltip], doresc să fie desemnați candidați pentru postul de președinte al SUA.

Conform acestor calcule Trump este cel mai prost văzut dintre toți potențialii candidați republicani.

netEste adevărat că favorabilitatea lui Trump în rândul alegătorilor republicani s-a îmbunătățit în ultimele luni, dar acest fenomen a fost însoțit de o evaluare din ce în ce mai nefavorabilă din partea independenților și democraților, explică Nate Silver în FiveThirtyEight. Astfel, în medie, Trump nu a câștigat simpatie în rândul electoratului american după luna august.

evolutie

Nici unul din potențialii candidați democrați nu au o rată de favorabilitate atât de proastă.

net demAutorul admite că mulți dintre republicanii care se declară nefavorabili lui Trump l-ar vota până la urmă dacă ar deveni candidatul partidului. De asemenea, o repoziționare spre centrul scenei politice, o criză economică sau un atac terorist l-ar ajuta în campanie. Chiar și așa, Silver crede că ar fi o eroare din partea Partidului Republican să îl nominalizeze pe Donald Trump.

Nate Silver este un statistician care a revoluționat modul de calcul al probabilităților în baseball și a devenit celebru în zona de predicție politică atunci când, în 2008, a prezis în mod corect  rezultatele alegerilor prezidențiale în 49 din 50 de state.

Donald Trump este om de afaceri și vedetă media. Aspirant pentru nominalizarea Partidului Republican drept candidat la prezidențiale, Donald Trump a dus o campanie nonconformistă și, în opinia analiștilor, populistă. El este văzut, în momentul de față, ca având șanse reale de a candida la Casa Albă, după ce a condus vreme de mai multe luni în sondajele privind candidații republicani.

Foto: Gage Skidmore

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.