Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump l-a numit ministru al sănătăţii pe un fost şef al unui gigant farmaceutic

Donald Trump

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a numit luni un fost şef al gigantului farmaceutic american Eli Lilly, Alex Azar, la conducerea Ministerului Sănătăţii, informează AFP. "Mă bucur să anunţ că îl numesc pe Alex Azar viitor secretar al sănătăţii. El va fi o stea pentru îmbunătăţirea îngrijirilor medicale şi scăderea preţurilor la medicamente!", a scris Donald Trump pe Twitter.

Alex Azar a fost preşedinte al Lilly USA, cea mai mare filială a grupului american Eli Lilly, din 2012 până în ianuarie 2017. El s-a alăturat grupului farmaceutic în 2007, după ce a fost numărul doi al Departamentului Sănătăţii timp de doi ani sub preşedinţia lui George W. Bush. Donald Trump, în timpul campaniei, dar şi de la alegerea sa, a atacat adesea sectorul farmaceutic din cauza preţului medicamentelor, plângându-se că sunt mai scumpe în Statele Unite decât în alte ţări ale lumii.

În ianuarie, el a declarat că sectorul acţionează cu impunitate totală şi are "o mulţime de lobbyişti, multă putere". Departamentul Sănătăţii este fără şef de când Tom Price a demisionat pe 29 septembrie, forţat să plece după dezvăluiri despre numărul avioanelor private închiriate pentru deplasările sale ministeriale, conform Agerpres. Alex Azar va trebui confirmat printr-un vot al Senatului, la fel ca toţi membrii guvernului SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.