Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump ȘOCHEAZĂ din nou: A ajuns să îl laude pe Kim Jong Un pe care îl numește ÎNȚELEPT

Kim Jong-Un, nuke test

Preşedintele american, Donald Trump, a salutat miercuri ceea ce el a numit decizia 'înţeleaptă şi bine gândită' a liderului nord-coreean Kim Jong Un de a amâna o hotărâre cu privire la eventuala lansare de rachete către teritoriul american Guam din Oceanul Pacific, transmit Reuters şi France Presse.

''Kim Jong Un din Coreea de Nord a luat o decizie foarte înţeleaptă şi bine gândită. Alternativa ar fi fost atât catastrofică, cât şi inacceptabilă'', a scris pe Twitter liderul de la Casa Albă, aflat la New York pentru câteva zile, scrie agerpres.ro.

Citește și: Sorin Grindeanu reacționează! Rezultatele publicate de INS i-au dat aripi

Liderul de la Phenian a anunţat marţi că suspendă proiectul nord-coreean de lansare de rachete către Guam, principalele ţări implicate în acest dosar dând semne că doresc o detensionare a situaţiei actuale din Peninsula Coreeană.

Secretarul de stat american Rex Tillerson, de obicei extrem de cumpătat în declaraţiile sale, a reafirmat că nu închide uşa unui eventual dialog cu autorităţile nord-coreene.

Citește și: Alertă de la Guvern! O nouă ordonanță cu impact asupra tuturor românilor

Coreea de Nord a ameninţat săptămâna trecută că va lansa patru rachete pe deasupra teritoriului japonez în direcţia insulei americane Guam, din Pacificul de Vest, unde se află două baze americane importante. Înainte de a da ordinul de executare a acestui plan, Kim Jong-Un a declarat totuşi că va 'observa încă puţin comportamentul complet idiot şi stupid al yankeilor'. ''Dacă ei persistă în acţiunile lor iresponsabile şi periculoase în Peninsula Coreeană, Coreea de Nord va lua măsurile deja anunţate'', a adăugat el.

Tensiunile în regiune au sporit după ce Phenianul a testat, în luna iulie, două rachete balistice intercontinentale (ICBM), susceptibile să poată lovi o mare parte a teritoriului SUA.

Citește și: Zoltan Teszari e în culmea fericirii! Digi a dat lovitura

Ca reacţie, Donald Trump a ameninţat săptămâna trecută că, în cazul în care Phenianul îşi pune în practică planurile de lansa rachete spre Guam, atunci SUA vor trece Coreea de Nord prin 'foc şi furie de o manieră nemaivăzută în lume'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.