Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, PRESAT din toate părţile să nu retragă SUA din Acordul de la Paris

Salon
trump, clima

Preşedintele american Donald Trump, care urmează să anunţe în cursul zilei de joi poziţia Washingtonului în legătură cu Acordul de la Paris privind clima, este presat să nu retragă SUA din această înţelegere globală obţinută anul trecut.

Într-un mesaj postat joi pe Twitter, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, l-a "rugat" pe Donald Trump să nu "înrăutăţească" situaţia privind clima şi climatul politic.

Ruşii au declanşat IADUL împotriva Statului Islamic. DEBANDADĂ totală în rândul jihadiştilor - VIDEO

Miercuri, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a cerut de asemenea liderului de la Casa Albă să nu retragă SUA din Acordul de la Paris privind schimbările climatice, potrivit DPA, transmite şi agerpres.

"Sunt un trans-atlantist. Însă dacă preşedintele american va declara că vrea să se retragă din Acordul de la Paris, atunci este de datoria Europei să spună că nu merge aşa", a afirmat el la o dezbatere la Berlin.

Juncker a subliniat că schimbările climatice pun 83 de ţări în pericolul de a dispărea de pe hartă în contextul creşterii nivelului mării.

"Nu este vorba doar despre viitorul umanităţii în Europa. În primul rând, este vorba de viitorul umanităţii peste tot", a declarat el.

Comentând de asemenea aşteptatul anunţ al lui Trump privind poziţia SUA faţă de Acord, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat joi că, cel mai probabil, eficienţa acestei înţelegeri se va reduce în lipsa unor 'participanţi cheie', transmite Reuters.

Citește și: Surpriză uriașă! Cine se pregătește să devină noul președinte al SUA

Ministrul britanic de externe Boris Johnson a declarat că Marea Britanie îşi doreşte ca SUA să îşi asume un rol de lider în eforturile de combatere a schimbărilor climatice.

În acelaşi timp, aflat în vizită la Berlin, premierul chinez Li Keqiang a afirmat că Beijingul îşi va respecta angajamentele privind clima şi se aşteaptă ca şi 'celelalte ţări' să facă la fel.

"China va continua să îşi respecte promisiunile făcute prin Acordul de la Paris" încheiat anul trecut pentru limitarea încălzirii globale, a promis şefului guvernului chinez, potrivit AFP.

"Însă, bineînţeles, sperăm să facem acest lucru prin cooperare cu ceilalţi", a adăugat el, făcând aluzie la ameninţările lui Donald Trump că va retrage SUA din această înţelegere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.