Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump produce alte controverse prin numirea unui nou ambasador la Vatican - FOTO

NBC News
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump intenţionează să o numească pe Callista Gingrich în funcţia de ambasador al SUA la Vatican, susţin CNN şi The New York Times, informează AFP, potrivit agerpres.

Numirea acestei catolice afişate în vârstă de 51 de ani, soţia fostului preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, Newt Gingrich, ar urma să fie oficializată după ce Biroul de Etică al guvernului va da undă verde şi înainte de vizita preşedintelui Donald Trump pentru o întrevedere cu Papa Francisc la Roma, în 24 mai, potrivit postului de televiziune CNN.

Un avion militar japonez s-a prăbuşit pe insula Hokkaido. 10 oameni se aflau la bord

Până în prezent, Callista Gingrich conducea casa de producţie multimedia Gingrich Productions.

Soţul ei, Newt Gingrich (73 de ani), este unul dintre puţinii grei din rândul republicanilor care l-au susţinut pe Donald Trump în timpul campaniei prezidenţiale din 2016.

content-image

El a fost preşedinte al Camerei Reprezentanţilor - adică a doua persoană în stat în ordinea succesiunii de putere în SUA - din 1995 până în 1999, pe vremea democratului Bill Clinton, împotriva căruia el a fost foarte vehement în scandalul Lewinsky.

Această numire nu este exceptată de controverse. Callista Gingrich este a treia soţie a lui Newt, cu care el a avut o relaţie de mai mulţi ani atunci când ea era încă o tânără asistentă parlamentară şi el era căsătorit cu precedenta sa soţie.

După şase ani de război, armata siriană este aproape de controlul TOTAL asupra Damascului / VIDEO

Newt Gingrich şi a doua sa soţie au divorţat în 1999. El s-a căsătorit cu Callista la un an după şi s-a convertit la catolicism sub influenţa ei.

Papa Francisc îl va primi pe preşedintele american la 24 mai, în condiţiile în care ce doi şi-au exprimat profundele divergenţe în timpul campaniei americane de anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.