Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump revine asupra promisiunii de a-i tortura pe terorişti

donald trump

Candidatul republican la Casa Albă Donald Trump a revenit vineri, într-o declaraţie acordată cotidianului Wall Street Journal, asupra promisiunii făcute de a-i tortura pe terorişti şi a le ucide familiile, afirmând că respectă legile, transmite AFP.

Donald Trump este criticat, inclusiv în propria tabără, pentru că a propus să se meargă mai departe de tortura prin simularea înecului şi a promis să îi ucidă nu doar pe terorişti, dar şi familiile acestora. "Îmi voi utiliza toate puterea legală pentru a-i opri pe aceşti inamici terorişti. Înţeleg, în acelaşi timp, că Statele Unite sunt legate prin legi şi tratate şi nu voi cere armatei sau altor responsabili să încalce legea", a scris candidatul republican pentru cotidianul amintit. "Este clar că, în calitate de preşedinte, sunt legat de legi ca toţi americanii şi îmi voi asuma aceste responsabilităţi", a adăugat el.

Peste 70 de experţi republicani în domeniul politicii externe şi securităţii naţionale au publicat joi o scrisoare deschisă denunţând incoerenţa candidatului şi, în special, declaraţiile sale ambigue privind tortura. Un general în retragere, Michael Hayden, fost director al CIA, a afirmat la rândul său că niciodată armata nu va executa ordine ilegale. Pentru a justifica schimbările de poziţie asupra a numeroase subiecte, Donald Trump a lăudat joi, în cursul unei dezbateri cu adversarii săi la învestitura republicană, necesitatea pentru un lider de a fi "flexibil". "Am un nucleu foarte solid", a dat el asigurări, "dar nu am văzut pe nimeni să reuşească fără un anumit grad de flexibilitate". Donald Trump, ale cărui luări de poziţii incomodează o bună parte a establishmentului republican, chiar dacă alegătorii par să îl sprijine, a fost joi ţinta unor atacuri repetate din partea adversarilor săi, dar şi a personalităţilor partidului, în război deschis cu favoritul la învestitură, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.