Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump se ţine de cuvânt. Îşi DONEAZĂ salariul, dar nu ştie cui

Secretarul de presă al Casei Albe a anunţat că preşedintele Donald Trump îşi va dona salariul de preşedinte la sfârşitul anului, adăugând că liderul de la Casa Albă vrea ajutorul mass-media pentru a decide unde vor merge banii, relatează agenţia Associated Press, preluată de canalul CNBC, precum şi ABC News.

Trump a afirmat în timpul campaniei că a planificat să doneze salariul său anual de 400.000 de dolari unor organizaţii de caritate, informează agerpres.

Incident DRAMATIC în Cappadocia. 49 de răniţi după aterizarea FORŢATĂ a trei baloane - FOTO

În aproape două luni de cât a preluat funcţia de preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump a primit un salariu de peste 50.000 de dolari.

Luni, într-un briefing de presă, secretarul de presă Sean Spicer a anunţat că preşedintele va dona banii la sfârşitul anului. Purtătorul de cuvânt a mers mai departe, adăugând că Trump "ar avea nevoie de ajutorul" corpului de presă de la Casa Albă "pentru a stabili unde vor merge" banii.

"Cu toată seriozitatea (...), el a făcut o promisiune poporului american, el vrea să doneze pentru (a susţine activităţi n.r.) caritabile şi ar avea nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru a stabili unde vor merge" banii, a spus Spicer.

Salariul preşedintelui SUA, care este plătit lunar, a fost de 400.000 de dolari pe an, începând din 2001.

În timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri video cu utilizatori Twitter în septembrie 2015, Trump a fost întrebat dacă îşi va încasa salariul aferent funcţiei. "În ceea ce priveşte salariul, eu nu voi lua nici măcar un dolar", a spus Trump. "Eu renunţ complet la salariu dacă voi deveni preşedinte", a adăugat el cu acea ocazie, pentru ca la scurt timp, într-un discurs de campanie în Oklahoma, Trump să spună acelaşi lucru. "Voi lucra pentru ţara noastră gratis, nu vreau niciun salariu, am spus-o deja, am refuzat salariul meu. Nici măcar nu ştiu ce naiba este salariul, dar eu nu vreau salariu", declarase el.

Uniunea Europeană a decis în PREMIERĂ: Vălul islamic, INTERZIS la locul de muncă

Apoi, după ce a câştigat alegerile în noiembrie, el şi-a repetat luarea de poziţie într-un interviu în cadrul emisiunii "60 de minute" la CBS. "Ei bine, eu n-am mai comentat acest lucru, dar răspunsul este nu", a spus Trump. "Cred că dacă trebuie să iau prin lege 1 dolar, voi lua 1 dolar pe an". Dar "nu, nu voi lua salariu", a adăugat el.

În replică la remarca lui Spicer că Trump doreşte selectarea destinatarului donaţiei sale de către corpul de presă, un reporter a sugerat propria lor "Asociaţie de corespondenţi" de la Casa Albă pentru a sprijini "burse de jurnalism".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.