Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump surprinde din nou! Numire controversată într-o funcție cheie în guvern

twitter.com
Donald Trump CIA

Preşedintele american Donald Trump a recompensat pentru sprijinul său un şerif negru ultraconservator şi foarte controversat, numindu-l într-un post cheie al Ministerului Securităţii Interne, relatează AFP, conform agerpres.ro

David Clarke, care devine unul dintre adjuncţii secretarului John Kelly, şi-a anunţat miercuri promovarea la un post de radioo din Wisconsin, stat din regiunea marilor lacuri unde s-a făcut celebru.

Performanţa economică a Guvernului, desfiinţată de la Cotroceni


Clarke, a cărui imagine cu pălărie de cow-boy este foarte cunoscută, s-a aflat recent în dificultate după ce un om suferind de tulburări mentale a murit din cauza "deshidratării acute" într-o închisoare din Milwaukee, de care răspundea. Acest deţinut de 38 de ani, considerat prea zgomotos de gardieni, fusese privat de apă în mod deliberat în celula sa timp de şapte zile.

DEZVĂLUIRI: Arhiva 'Doi ș-un sfert', bombă cu ceas. Mai periculoasă decât SIPA


Scandalul nu a împiedicat promovarea şerifului Clarke, care l-a susţinut puternic pe Donald Trump în timpul campaniei sale prezidenţiale, primind onoarea de a se exprima la tribuna Convenţiei de învestitură republicană. 

Acest negru ultraconservator susţine în special o promisiune emblematică a preşedintelui: construirea unui zid de-a lungul întregii frontiere între SUA şi Mexic. 

David Clarke mai este cunoscut pentru intervenţiile sale la Fox News şi la tribuna National Rifle Association (NRA), nr.1 în materie de lobby în favoarea armelor în SUA. El critică cu regularitate Black Lives Matter, o mişcare ce denunţă abuzurile poliţiei. 

Şeriful din Milwaukee, cunoscut pentru declaraţiile sale caustice, afirmă că confiscarea armelor e către nazişti i-a lăsat pe evrei "fără apărare în faţa atacurilor". 

Într-un mesaj pe Twitter în care denunţa presupusa corupţie generalizată în administraţia Obama, el estimase că a venit timpul să se recurgă la "furci şi la torţe". 

Într-un alt mesaj, la sfârşitul lunii ianuarie, el lansase un apel de a se trece la o ofensivă împotriva manifestanţilor care protestau în aeroporturi împotriva decretului antiimigraţie a lui Donald Trump, măsură ce a fost suspendată de aproape patru luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.