Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, `un aliat firesc` dacă luptă împotriva `terorismului` (Bashar Al-Assad)

bashar

Şeful statului sirian, Bashar Al-Assad, a afirmat, într-un interviu difuzat marţi seară la postul naţional de televiziune din Portugalia, RTP, că preşedintele american ales, Donald Trump, va fi "un aliat firesc" dacă va lupta împotriva terorismului, scrie AFP. 

Aceasta a fost prima reacţie a lui Bashar Al-Assad după alegerea candidatului republican la preşedinţia Statelor Unite în urmă cu o săptămână. 

"Nu putem spune nimic despre ce va face, dar să zicem că, dacă va lupta împotriva terorismului, bineînţeles că vom fi aliaţi, aliaţi fireşti în acelaşi fel în care suntem cu ruşii, iranienii şi multe alte ţări care vor să înfrângă terorismul", a declarat Bashar Al-Assad la RTP. 

Prin termenul de "terorism", regimul de la Damasc desemnează toate formaţiunile armate care îi sunt ostile, considerate moderate sau jihadiste, ca gruparea Stat Islamic (SI) care ţine sub control vaste regiuni din Siria. 

Întrebat în legătură cu declaraţiile lui Donald Trump care consideră prioritară în Siria lupta împotriva SI, Bashar Al-Assad s-a arătat, totuşi, prudent. 

"Bineînţeles că este promiţător, dar va putea să le concretizeze? Va putea acţiona în acest sens? Ce va fi cu forţele din cadrul administraţiei sale care se opun la aceasta sau cu opinia dominată în mass-media care este împotriva lui? (...) Din acest motiv, ne exprimăm îndoiala că îşi va putea respecta promisiunile", a adăugat preşedintele sirian.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.