Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, urecheat de șeful diplomației americane

politico.com
john kerry

Echipa de tranziţie a lui Donald Trump ar trebui să consulte Departamentul de Stat înainte de a contacta lideri din străinătate, a declarat duminică şeful diplomaţiei americane, John Kerry, potrivit Le Figaro, citează agerpres.ro

Viitorul preşedinte al Statelor Unite a avut o convorbire telefonică vineri cu preşedinta taiwanezăTsai Ing-wen, ceea ce a declanşat o reacţie puternică din partea Beijingului.

Se SCHIMBĂ vremea. Care este prognoza pentru următoarele 3 zile


Aceasta a fost prima convorbire telefonică a unui preşedinte american ales sau în exerciţiu cu liderul Taiwanului de când Washingtonul a decis în 1979 să recunoască China comunistă în detrimentul Taipei. 

"Noi nu am fost contactaţi înainte de această conversaţie", a declarat secretarul de stat, într-o conferinţă organizată de un think tank. 

"Cred că ar fi, evident, interesant de a fi contactaţi cel puţin pentru recomandări. Dacă sunt urmate sau nu este o alta poveste, dar cred că ar fi un lucru bun să fie consultaţi cei în funcţie, or, acest lucru în mod clar nu s-a făcut ", a constatat John Kerry. 

Întrebat anterior despre convorbirea dintre Trump şi Tsai Ing-wen, viitorul vicepreşedinte Mike Pence a evocat o "convorbire de curtoazie". Dacă se poate întrevedea astfel o schimbare în politica Washingtonului faţă de Asia, el a răspuns:"Nu cred".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.