Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump va nominaliza un important diplomat la conducerea departamentului pentru afaceri europene şi eurasiatice

foxnews.com
trump

Preşedintele SUA, Donald Trump, intenţionează să-l nominalizeze pe A. Wess Mitchell, care conduce un think tank privind Europa Centrală şi de Est, pentru funcţia de adjunct al secretarului de stat pentru afaceri europene şi eurasiatice, a anunţat Casa Albă, informează postul de radio România Liberă.

Mitchell, expert în NATO şi relaţii transatlantice, a fondat Centrul pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA) în 2005 şi a fost preşedintele acestei organizaţii din 2009.

Dacă va fi primi aprobarea Senatului, el va ocupa o poziţie cheie în Departamentul de Stat al SUA care este vacantă din 20 ianuarie, când Victoria Nuland, care a fost numită de fostul preşedinte Barack Obama, şi-a încheiat mandatul după instalarea la Casa Albă a preşedintelui Trump.

Departamentul condus de Mitchell va acoperi arii extinse, multe aflate în potenţiale zone de conflict, între care Balcani şi Caucaz.

În timpul campaniei prezidenţiale din 2012, Mitchell a făcut parte din echipa de securitate naţională în campania candidatului republican Mitt Romney, potrivit site-ului CEPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.