Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump va prezenta primul său buget la jumătatea lunii martie

www.time.com
Pena Nieto, Donald Trump

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, va prezenta primul său buget "la jumătatea lui martie", un document care, în opinia sa, va reflecta dorinţa noii administraţii de "a cheltui foarte, foarte prudent", transmite AFP. Prezentarea bugetului federal, de aproape 4.000 de miliarde de dolari, este o ocazie pentru un preşedinte de a-şi afişa priorităţile şi a traduce pe hârtie unele dintre promisiunile sale de campanie.

"Finanţele ţării noastre sunt într-o situaţie haotică, dar noi vom pune totul în ordine", a declarat Donald Trump în cursul unei reuniuni pentru pregătirea viitorului buget. "Avem o muncă enormă de făcut în măsura în care datoria naţională s-a dublat în cursul ultimilor opt ani", a continuat el, angajându-se "să facă mult mai mult cu mai puţin". "Vom cere tuturor ministerelor şi tuturor agenţiilor să apere fiecare dolar al contribuabililor (...) Să punem capăt risipei", a mai spus Donald Trump, fără să intre în detalii.

Purtătorul său de cuvânt, Sean Spicer, a precizat la scurt timp că proiectul bugetului va fi prezentat "la jumătatea lui martie". Potrivit datelor oferite de Congressional Budget Office (CBO), organism independent care evaluează regulat fondurile ţării, datoria naţională care reprezintă în momentul de faţă 77% din Produsul Intern Brut - aproape 20.000 miliarde de dolari, cel mai ridicat nivel după Al Doilea Război Mondial - urmează să crească la 89% din PIB până în 2027, conform Agerpres.

Aceste date, care nu ţin cont de programul lui Donald Trump, se explică prin majorarea inevitabilă a cheltuielilor pentru sănătate şi pensii, în timp ce generaţia numeroasă a celor născuţi în primii 20 de ani după Al Doilea Război Mondial părăseşte piaţa muncii în ritm de 10.000 de persoane zilnic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.