Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump va vizita Marea Britanie: A încurajat Brexitul, se pun la cale proteste de amploare

Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a acceptat invitaţia de a efectua o vizită de stat în Marea Britanie, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al premierului britanic Theresa May, adăugând că nu are cunoştinţă despre alte discuţii referitoare la o vizită de lucru separată a liderului american, transmite Reuters.

Anterior, publicaţia London Evening Standard, citând surse anonime, a relatat că Trump va face o vizită de lucru în Marea Britanie la începutul anului viitor, iar o vizită de stat va avea loc ulterior, scrie agerpres.ro.

Citește și: Premierul Mihai Tudose a început ASALTUL! Pe cine a CONCEDIAT șeful Guvernului

London Evening Standard, care îl are drept editor pe fostul ministru de finanţe George Osborne, a relatat că în mediul diplomatic au loc discuţii privind o vizită de stat a lui Trump la Londra. Citând surse anonime, publicaţia a afirmat că această vizită va face probabil parte dintr-un turneu diplomatic al liderului american în mai multe ţări.

În timpul vizitei sale la Washington din luna ianuarie, Theresa May i-a adresat lui Donald Trump invitaţia de a face o vizită de stat în Marea Britanie. Propunerea a suscitat controverse la Londra, fiind de aşteptat să aibă loc proteste masive faţă de vizita liderului american.

Citește și: Simona Halep a dezvăluit TOTUL despre noua sa investiție! Ce proiect îi va purta numele

Cotidianul The Guardian a scris în luna iunie că vizita de stat a lui Donald Trump în Marea Britanie a fost amânată pe termen nedefinit după ce, într-o convorbire telefonică, el i-a transmis premierului britanic Theresa May că nu doreşte să vină la Londra dacă acest lucru ar provoca proteste de amploare. Casa Albă a dezminţit această informaţie, iar executivul britanic a precizat că planurile pentru o vizită de stat a lui Trump în Marea Britanie sunt neschimbate.

Guvernul de la Londra consideră raporturile sale strânse cu Washingtonul drept o 'relaţie specială' şi un pilon al politicii sale externe, în contextul în care Marea Britanie se pregăteşte să părăsească Uniunea Europeană.

Citește și: Solicitare de urgență la CSM! Arătat cu degetul că ar fi „ACOPERIT”, un celebru judecător iese la ATAC .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.