Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, vizat de o anchetă a poliţiei

donald trump

Poliţia din Carolina de Nord (sud-estul SUA) încearcă să stabilească dacă Donald Trump, candidatul care conduce în alegerile primare republicane pentru scrutinul prezidenţial din noiembrie, a incitat la violenţă la un miting electoral în timpul căruia un protestatar negru a fost lovit de un militant alb, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Vom continua să examinăm toate circumstanţele, inclusiv toate acuzaţiile suplimentare contra dlui McGraw, inclusiv posibilitatea ca atitudinea dlui Trump sau a campaniei dlui Trump să fi ajuns la un nivel incitând la revoltă, inclusiv acţiunile sau inactivitatea agenţilor noştri", a declarat luni biroul şerifului comitatului Cumberland. 

John McGraw, 78 de ani, a fost arestat de poliţie joia trecută şi acuzat de agresiune şi tulburare a ordinii publice după ce l-a lovit cu pumnul în faţă pe Rakeem Jones, un tânăr de culoare de 26 de ani în timp ce acesta era escortat afară de agenţi de securitate de la mitingul ţinut la Fayetteville. 

Septuagenarul, care a spus mai târziu că data viitoare "este posibil să-l omorâm" pe Jones, urmează să compară în faţa justiţiei la 6 aprilie.

Vezi şi: O româncă, elevă în SUA, i-a scris lui Donald Trump: Textul a fost preluat de marile site-uri

Donald Trump este acuzat de critici de incitare a susţinătorilor săi la violenţă, alimentând o atmosferă tot mai toxică în jurul mitingurilor şi campaniei sale în general. 

Omul de afaceri, ale cărui întruniri au devenit tot mai mult scena unor incidente, şi-a anulat un miting vineri într-o universitate din Chicago după ciocniri între susţinătorii săi şi manifestanţi, dintre care mulţi negri şi hispanici. 

Luni, la un miting în Carolina de Nord el a fost întrerupt de manifestanţi, dar fără incidente. De data aceasta, Donald Trump a aşteptat cu răbdare până la liniştirea spiritelor, fără a turna gaz pe foc. 

Marţi, cei doi candidaţi democraţi şi patru republicani îşi dispută statele Illinois, Ohio, Missouri, Carolina de Nord şi Florida.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.