Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dorin Cocoș, denunț BOMBĂ: îi toarnă pe Elena Udrea și Vasile Blaga. Legătura cu Traian Băsescu

Dorin Cocoș a făcut un denunț cu adevărat exploziv la DNA. El explică, cu liniuță de la capăt, câți bani a dat în campania lui Traian Băsescu din 2009, dar și ce rol au jucat Vasile Blaga și Elena Udrea. Dacă luăm declarațiile publice ale lui Traian Băsescu, fostul președinte ne spunea că banii din Microsoft erau blocați în conturi în Elveția.

Ei bine, Traian Băsescu vorbea (atenție!!!) de șpaga din acest contract. Conform spuselor lui Dorin Cocoș, într-adevăr banii lui Dinu Pescariu au fost blocați în Elveția, aceștia din șpaga din Microsoft.

”Personal le-am spus lui Dinu Pescariu și Claudiu Florică că doresc ca din sumele ce-mi revin să fie finanțată campania PDL de la finalul anului 2009, pentru prezidențiale. În acest sens, spre sfârșitul anului 2009, i-a solicitat lui Dinu Pescariu să efectueze următoarele plăți:

- Un avans de 500.000 de euro către o firmă chinezească numită Shanzen pentru următoarele produse: 300.000 de geci, 1.000.000 de pixuri, 300.000 de fesuri, 300.000 de fulare, 1.000.000 de brichete.

-Suma de 300.000 de euro la o altă sucursală din Austria pentru achitarea altor produse de campanie electorală.

- Spre sfârșitul anului 2009 - începutul anului 2010, Dinu Pescariu mi-a adus cash, în mai multe tranșe, suma de 1.700.000 de euro. Din acești bani i-am remis domnului Gabriel Sandu, cu titlu de împrumut, suma de 500.000 de euro întrucât acesta mi-a spus că are nevoie urgent pentru a face plăți aferente campaniei electorale prezidențiale.

- 600.000 de euro i-am depus, în tranșe, la sediul PDL din Modrogran, mai precis i-am remis domnului Ivașcu, la solicitarea domnului Vasile Blaga: precizez că Vasile Blaga era la acel moment secretar general al partidului și șef al campaniei electorale. Banii i-am remis fără a primi vreo chitanță în acest sens. Din câte cunosc, din acești 600.000 de euro, circa 400.000-450.000 de euro au fost achitați către reprezentanța din România a firmei Shanzen. Cunosc acest aspect întrucât am văzut personal factura emisă de firma Shanzen către PDL.

- 50.000 de euro i-am dat domnului Alin Albu, trezorierul PDL pentru achiziția unor găleți. De asemenea, fără chitanță.

- 30.000 de euro i-am dat domnului Radian Tufă, secretar general al Ministerului transportului pentru a transporta containerul cu produsele electorale în țară, precum și costurile de depozitare.

-300.000 de euro i-am cheltuit în folos personal.

- 200.000 de euro i-am remis firmei Shanzen din România”, afirmă Dorin Cocoș, în denunțul său de la DNA.

În continuare, Dorin Cocoș le explică procurorilor DNA cum s-au primit banii șpagă din Dosarul Microsoft.

”- În perioada 2008-200 am primit de la Dinu Pescariu suma de 700.000 de euro în contul meu de la Banca Transilvania, sume care se regăsesc și în declarațiile de avere ale fostei mele soții, Elena Udrea.

- Am mai primit, tot de la Dinu Pescariu, suma de 200.000 de euro într-un cont din Dubai ai unei prietene pe numele Dumitrache Doina, care a deschis un restaurant cu specific românesc.

- Am mai primit cash de la Dinu Pescariu suma de aproximativ 100.000 de euro, restrase de pe 2 carduri ale lui Dinu Pescariu, în mai multe rânduri.

Precizez că am sprijinit personal campania electorală din 2009 pentru a obține sprijinul Guvernului în vederea derulării acestui contract. În acest sens am fost sprijinit de Vasile Blaga.

Într-o discuție cu Vasile Blaga mi s-a comunicat că trebuie să plătesc contravaloarea produselor din lista mai sus menționată, precizându-mi că suma ajunge la aproximativ 3.000.000 de euro. Din cauza blocării conturilor lui Dinu Pescariu din Elveția, suma ce mi-a fost remisă mie, cu titlu de beneficiu propriu a fost de aproximativ 1.800.000 milioane de euro, adică cei 700.000 de euro din cont, 200.000 de euro în Dubai, 100.000 de euro retragerile din cărțile de credit și cei 800.000 de euro cash, din care 500.000 de euro i-am împrumutat lui Gabriel Sandu.

Din banii primiți în cont de la Dinu Pescariu am achiziționat pe persoană fizică împreună cu fosta mea soție, Elena Udrea, 1/2 din Hotelul Grivița, având fiecare în proprietate 1/4, chiar și astăzi.

Precizez că Elena Udrea Gabriela cunoștea demersurile făcute de mine în vederea derulării contractului de licențiere Microsoft și despre banii primiți și așa cum am spus mi-a acordat sprijinul ei în Guvern. Despre acest lucru știa și Vasile Blaga, care de asemenea a susținut derularea contractului”, a mai spus Dorin Cocoș.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.