Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doris Mircea (Infoeuropa): România este pregătită să exercite preşedinţia Consiliului UE în 2019

Romania UE

România este pregătită să exercite preşedinţia Consiliului UE în 2019, a declarat, joi, pentru Agerpres, Doris Theodora Mircea, coordonator al Centrului Infoeuropa, care a participat la o masă rotundă la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA). "Este pregătită şi face eforturi să îndeplinească cu profesionalism acest mandat. Am iniţiat demersuri pentru perfecţionarea personalului şi pentru derularea cu eficienţă a mandatului de Preşedinţie. Dacă continuăm în acelaşi ritm accelerat de pregătire sunt convinsă că Preşedinţia română la Consiliul UE va fi un succes", a spus Doris Theodora Mircea.

În opinia sa, preluarea Preşedinţiei Consiliului UE în 2019 constituie o oportunitate pentru ţara noastră. "La 12 ani de la aderarea României, deţinerea preşedinţiei Consiliului UE va reprezenta o oportunitate pentru ţara noastră, o oportunitate de a arăta că deţinem capacitatea de a îndeplini cu profesionalism această obligaţie de stat membru al UE. Consider că pregătirea şi derularea preşedinţiei Consiliului UE în 2019 reprezintă un proiect naţional, o prioritate naţională", a declarat Doris Theodora Mircea.

Ea a spus că mai sunt multe de făcut, dar că procesul de pregătire pentru exercitarea preşedinţiei Consiliului UE în 2019 a fost accelerat în ultimele 4 luni. "Acest proiect major de ţară a fost asumat la nivelul întregii administraţii pe cele două dimensiuni, atât în ceea ce priveşte identificarea priorităţilor politice, cât şi din punct de vedere organizaţional. A fost înfiinţat Consiliul Interministerial pentru pregătirea şi exercitarea preşedinţiei, prima reuniune a acestuia va avea loc în data de 29 mai. Acest Consiliu exercită un rol de îndrumare strategică, cu obiectivul stabilirii liniilor directoare şi a priorităţilor de acţiune pentru pregătirea şi exercitarea preşedinţiei României la Consiliul UE (...) A fost înfiinţată unitatea de pregătire a preşedinţiei în cadrul MAE", a spus coordonatoarea Centrului Infoeuropa.

Ea a menţionat că s-a alocat un sediu adecvat pentru Reprezentanţa Permamentă a României pe lângă UE pentru perioada preşedinţiei Consiliului UE, ce va fi exercitată de ţara noastră în primul semestru 2019. "Se lucrează la fundamentarea strategiilor de resurse umane şi de achiziţii publice, precum şi la elaborarea bugetului multianual al pregătirii şi exercitării preşedinţiei României la Consiliul UE în 2019. Dialogul interministerial ce se desfăşoară în cadrul reuniunilor săptămânale ale comitetului de coordonare a sistemului naţional de gestionare a afacerilor europene include şi tematica pregătirii preşedinţiei. (...) acest dialog continuă cu fiecare minister de linie şi ne aflăm în proces de centralizare a informaţiilor furnizate de ministere, care vor fundamenta strategiile de resurse umane în domeniul afacerilor europene şi organizare logistică pentru reuniunile care vor avea loc în România pe perioada preşedinţiei României în 2019", a mai spus Mircea.

Ea a mai menţionat că vor continua dezbaterile tematice şi sesiunile de informare precum cele de joi seara, de la SNSPA, pe durata întregului an, ca parte a strategiei de comunicare publică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.