Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dorit șef de partid, dar are propria sa strategie. Un greu PNL, la discuții secrete cu Cioloș/ FOTO

Este presat  de colegii săi  din Ardeal și nu numai, să-și aroge  calitatea de  candidat  la șefia partidului,  dar  el are  alte planuri, inclusiv în afara politicii. Adept  cunoscut al intrării în PNL  a fostului premier Dacian Cioloș, fostul secretar  al partidului, Ilie Bolojan  are prefera însă să rămână  în spatele politicii de prim rang. Totul va depinde de modul în care  va decurge  totul al viitorul  Congres din 17 iunie. Iar  Bolojan a avut  și are în continuare în program  discuții secrete cu  Cioloș, prin diverse locații din Capitală, pentru a stabili cea mai bună strategie de abordare și promovare a acestei teme în partid.

Dezvăluiri INCENDIARE din sala de judecată: Ce le-a spus Victor Ponta magistraților despre Tăriceanu

A gustat politica de al București și i-a cam ajuns. Totul. De la jocurile de culise, la modul în care  i-a fost  constestată puterea și deciziile  ca secretar  general de  diverși colegi , mai  preocupați să-și păstreze scaunele  și funcțiile decât să-și asume responsabilitatea unui  eventual eșec  electoral,  orădeanul Ilie Bolojan se  află  acum în aceeași situație în care s-a aflat și  prim-vicele  Dan Motreanu. Doar  că presiunile  vin din cealalaltă tabără, cea a  foștilor  democrat-liberali,  masați în special în Transilvania, la care se adaugă susținerea  câtorva  organizații  din  Moldova și  Muntenia.  Numai că Bolojan nu  are planuri de candidatură  la șefia PNL, pentru  că modul  în care se face politică la  București, la nivel de conducere centrală, nu-l atrage.

"Ar prefera să susțină un alt candidat decât să preia el  această sarcină. Am  tot  discutat cu el de săptămâni  bune, mai ales că acum, impunerea lui Bușoi a provocat  nemulțumiri între ceilalți, iar o parte  au venit  spre noi. Nu  avem  însă  nici o decizie din partea lui Bolojan",  susțin surse din zona fostului PDL.

Intâlnirea secretă Ilie Bolojan - Dacian Ciolos

content-image

Și este  mai mult decât posibil ca această tabără să nici nu primească vreun  răspuns pozitiv.   Aflat la  al treilea mandat ca  primar al  municipului Ordea,  fost secretar general  al PNL, în perioada decembrie 2015 – decembrie 2016,  Bolojan  cochetează fie cu ideea politicii la  Bruxelles, fie cu retragerea din politică la capătul acestui mandat, susțin sursele citate.

"Ar vrea să devină europarlamentar, să facă politică la altă scară și în alt stil",  ne-au explicat sursele citate. Până la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European mai sunt însă ani buni, iar în prezent, următoarele  luni sunt decisive pentru soarta PNL și pentru  reconstrucția și revenirea acestui partid  în opțiunile electoratului.  Iar  rolul lui Bolojan în ecuația viitoare de putere nu este deloc de neglijat și foștii pedeliști vor să-i forțeze mâna.

"Nu poți  să stai pe margine și să asișți pe motiv că nu vrei  să intri în jocul cooperativelor. Grupări  există în fiecare  partid, e ceva  normal și natural, fac parte  din viața unui partid.  Bolojan ar face bine să se implice direct, pentru ca pasivitatea este  o altă formă de iresponsabilitate", mai  afirmă  aceleași surse.

Deocamdată, fostul secretar general continuă să facă lobby în interiorul partidului în propriul său stil, pentru aducerea lui Dacian Cioloș în PNL. Potrivit unor surse din PNL, în această dimineață, la o patiserie de lux  din Capitală, Bolojan a putut  fi văzut cum purta o discuție de taină  cu fostul premier Dacian Cioloș, pe această temă, a  cărui intrare în partid și  viitoare candidatură la șefia acestui partid o susține fără rezerve.

Pe de altă parte, o bună  parte  din colegii săi de partid  sunt alarmați și de un zvon îngrijorător, conform  căruia  Bolojan a luat în calcul o carieră în afara  politicii. "Are relații foarte bune cu  Zoltan  Teszari, patronul RCS-RDS și a fost ofertat  de mai multe ori să preia o funcție de conducere în cadrul acestei corporații. Nu este  exclus ca în cazul  în care scenariul aducerii lui Dacian Cioloș în partid pe o poziție de forță va pica și Bolo să facă pasul înafara PNL", cred  sursele citate.

Legăturile  lui Bolojan cu Teszari sunt mai vechi și au fost întărite de  când a devenit  edilul Oradei.  În primăvara lui 2015, Primăria acestui municipiu a  încheiat un contract de asociere cu firma RCS&RDS, cu scopul furnizării unei energii electrice ieftine, atât pentru Primărie şi instituţiile subordonate Consiliului Local, cât şi pentru persoanele fizice din Oradea. În cadrul asocierii, municipalitatea urma să asigure terenurile pentru punctele de transformare, iar compania să facă investiţia în teren.  În schimb,  compania se angaja  să  acorde o reducere de 20% la tariful de energie, iar suplimentar, după obținerea licenței de distribuție,  și reducerea tarifului de distribuție cu cca 20%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.