Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOSAR penal pentru finanțarea USR. Zeci de oameni fără adăpost ar fi sponsorizat partidul/ surse

Inquam Photo / Octav Ganea
nicusor dan usr Inquam Photos

Problema finanțării partidelor în anul electoral 2016 e departe de a se fi încheiat. Surse judiciare susțin că se fac deja dosare penale pentru că se suspectează că în mai multe cazuri banii care au intrat în pușculițele partidelor nu sunt tocmai curați. O mare problemă ar avea Uniunea Salvați România (și mai ales predecesoarea - Uniunea salvați Bucureștiul) unde apar ca finanțatori de bază zeci de persoane fără nici un venit și fără adăpost. Procurorii anti-mafia ar cerceta deja acest caz suspect de finanțare.

UPDATE: reacția lui NICUȘOR DAN

Vezi și: Secretarul general al PNL a DEMISIONAT. Cine i-a luat locul

Problema ar fi fost inițial semnalată de specialiștii Autorității Electorale Permanente (AEP) care ar fi observat niște probleme majore în circuitul banilor intrați în visteria USB. Potrivit acestor informații citate de jurnaliștii de la Național, Nicusor Dan obișnuia să primească bani în contul personal ca mai apoi să-i transfere în contul de campanie. În plus, a utilizat în precampanie (pentru promovarea pe Facebook) fonduri pe care legea îl obliga să le cheltuiască doar în campanie.

Cazul ar fi ajuns acum în atenția procurorilor DIICOT atunci când s-ar fi descoperit că peste 1 milion de lei ar fi ajuns din afara țării la partid prin conturile deschise pe numele unor persoane fără nici un venit și chiar fără locuințe cu titlul de sponsorizare, mai susțin jurnaliștii citați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.