Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosare pe bandă rulantă pentru incidente electorale. Operațiunea de supraveghere e în toi/ SURSE

umbra susta

Nu cred că mulți politicieni își dau seama cu adevărat ce înseamnă de fapt această rundă de alegeri locale. Pentru mulți dintre ei înseamnă speranța unui nou mandat, pentru alții sfârșit de reglări de conturi în interiorul partidelor din care fac parte, iar pentru alții o răzbunare ca măcar adversarul său direct nu va prinde funcția mult visată.

Vezi și: METODELE de fraudare a alegerilor - Schemele ilegale, pe înțelesul tuturor

Pentru procurori însă înseamnă sfârșitul documentării unor dosare penale. STIRIPESURSE.RO a dezvăluit că azi vor fi în teren efective sporite ale SRI, DIPI și poliție judiciară care vor supraveghea discret procesul electoral pentru descurajarea tentativelor de fraudare care se anunță nu vor fi puține pentru că și mizele sunt mari.

Până acum procurorii documentează peste 300 de dosare penale în această materie”, susțin surse judiciare pentru STIRIPESURSE.RO

„Au fost constatate 512 fapte contravenţionale pentru care au fost aplicate 306 sancţiuni (182 amenzi, în valoare de peste 124.000 lei şi 124 avertismente scrise). Au fost sesizate 325 posibile infracţiuni, pentru care sunt cercetate 185 de persoane. Dintre posibilele infracţiuni, 218 sunt fapte de  «corupere a alegătorilor», dintre care 168 cu autor cunoscut. Pentru infracţiunea de corupere a alegătorilor sunt cercetate în total 143  de persoane, faţă de patru fiind dispuse măsuri preventive”, au arătat responsabilii Ministerului de Interne ieri.

Rămâne de văzut cum se vor desfășura azi alegerile și câți din cei care și-au făcut diferite planuri pentru azi le vor și pune în aplicare.

Vezi și: Prognoza pentru alegerile locale: Cine câștigă capitalele de județ?/ HARTĂ

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.