Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul Microsoft EXPLODEAZĂ în plină campanie electorală

inquamphotos.com / Octav Ganea
silviu hotaran dna

În plină campanie electorală, procurorii DNA reîncep cercetările în controversatul dosar Microsoft. Fostul șef Microsoft Silviu Hotăran s-a prezentat, luni, la sediul DNA, unde  procurorii l-au anunțat că este urmărit penal. Claudiu Florică este aşteptat şi el la audieri, potrivit unor surse judiciare. El este considerat un om cheie în acest dosar, fiind considerat intermediar.

La ieşirea din sediul DNA, Hotăran a susţinut că „toată viaţa” a trăit şi a promovat valori bazate pe etică şi moralitate. 

„Nu am dat şpagă, nu am luat şpagă niciodată, nu am conturi”. a declarat Hotăran.

Silviu Hotăran a condus Microsoft România până în 2004 și ulterior între 2007-2008.

Procurorii DNA îl consideră suspect în cazul mitei date pentru un contract cu statul. Este vorba despre contractele încheiate în 2004 și prelungite în 2009 pentru închirierea de licențe Microsoft folosite în școli.

Dosarul „Microsoft 2” este desprins din cauza în care au fost condamnaţi definitiv fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan la şase ani de închisoare, fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu la trei ani, pe Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare.

În dosarul „Microsoft 2” sunt cercetate mai multe persoane, printre care şi foştii miniştri Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Şerban Mihăilescu, Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Daniel Funeriu şi Adriana Ţicău, aceştia fiind suspectaţi de abuz în serviciu legate de aprobarea unor proiecte pentru licenţe Microsoft.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.