Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul Oprea blocat în Parchetul General! Cine a semnat?/ UPDATE: Solicitarea în drum spre Senat

PICCJ

DNA a solicitat încuviințarea urmăririi penale pentru fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, actual președinte al UNPR. Solicitarea trebuie musai să treacă prin șefii ierarhici de la Parchetul General în care DNA-ul este o secția autonomă.

Vezi și: Procurorul general, prima reacţie cu privire la implicarea în dosarul lui Oprea

Cum vizat de anchetă este și procurorul general care a beneficiat de coloană oficială doar în baza voinței ministrului de Interne de la acea vreme și nu conform legii, printr-un comunicat de presă anunță că a delegat drept de semnătură pentru acest caz prim-adjunctului său, Bogdan Licu.

Numai că și acesta s-a recuzat. Mai bine spus s-a recuzat din noiembrie anul trecut de când a apărut numele său în scandalul doctoratelor obținute prea ușor - coordonatorul său de doctorat a fost chiar Gabriel Oprea.

Ar mai fi o variantă - celălalt adjunct să semneze, dar și aici e o problemă. Adjunctul său (al III-lea om din Parchetul General), Codruț Olaru (fostul șef al DIICOT) a fost făcut colonel chiar de ministrul Apărării de atunci, Gabriel Oprea.

Totuși... el a fost cel care și-a asumat și a semnat pentru ca solicitarea DNA să meargă la Ministerul Justiției și apoi la Senatul României.

Vezi și: De ce va vota Parlamentul pentru cercetarea lui Gabi Oprea

____

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În conformitate cu disp. art. 109 alin. 2 din Constituţia României, art. 12 şi art. 19 din Legea nr. 115/1999, art. 305 alin. 4 din Codul de procedură penală şi a Deciziei nr. 270/10.03.2008 a Curţii Constituţionale, adjunctul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Senatului să formuleze cererea de efectuare a urmăririi penale faţă de OPREA GABRIEL, fost viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi Ministru al Afacerilor Interne, actual membru al Senatului, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de abuz în serviciu, prev. de art. 132 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal.

Faptele reţinute în sarcina acestuia formează obiectul unui dosar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.