Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două adolescente, implicate în atentatele ISIS, arestate în Franța

atentat franta

Cele două adolescente erau în strânsă legătură cu un militant al Statului Islamic, suspect în mai multe atentate pe teritoriul francez, și au fost arestat în Nisa.

Fetele, prietene cu Rachid Kassim, au fost arestate la jumătatea lunii septembrie în orașul Nisa, după ce s-a descoperit de către autorități faptul că aceștia țineau legătura cu un posibil organizator al atacurilor teroriste de la Paris.

Citește și: O turistă din Maroc i-a șocat pe vameșii austrieci: Ce au găsit în bagajele acesteia

Cele două tinere, în vârstă de 17, respectiv 19 ani, foloseau rețeaua de socializare Telegram pentru a se conecta cu Kassim, despre care se crede a fi imiplicat în mai multe atentate pe teritoriul Franței, informează Reuters.

„Ele erau îndemnate să comită un atentat asupra unor ţinte precise, pentru a răzbuna moartea recentă a purtătorului de cuvânt al Statului Islamic”, a declarat o sursă apropiată anchetei, conform B1.ro.

Cele două adolescente au recunoscut că intenționau să comită atacul, dar au renunțat. În zece zile, alți patru adolescenți au fost arestați pentru că erau suspectați că plănuiau să ucidă în numele ISIS. Cu toții luau legătura cu Kassim prin Telegram, care acum locuiește într-o regiune siriano-irakiană, potrivit datelor primite de la poliție și surselor judiciare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.