Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dovada că PSD este principalul izvor de cadre pentru Guvernul Cioloș (presa)

dragnea

Au fost vremuri in care Liviu Dragnea, cu sabia anchetei „Referendumului” deasupra capului, tremura ca o biata frunza in bataia vantului. Nu a trecut chiar atat de multa vreme de cand deja i se canta prohodul carierei politice a celui dintai „baron” al tarii si iata ca, acum, Liviu Dragnea dovedeste o siguranta de sine cel putin surprinzatoare, relateaza National.

Si nu este vorba aici doar de faptul ca inca nu ar fi trecut aburii victoriei totale asupra lui Victor Ponta, cel pe care l-a executat ca la carte. Si, normal, a umflat apoi el potul. Culmea este insa nu ca Dragnea trage sforile de unul singur in PSD, ceea ce intr-un fel este de inteles, mai ales tinand cont de traditia acestui partid, dar surprinde, pe multa lume, trecerea de care se bucura presedintele social-democratilor atunci cand este vorba de promovat „tinere sperante” in guvernul tehnocrat condus de Dacian Ciolos. Iar situatia este cu atat mai absurda cu cat, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, pana si cadrele de partid din „pepiniera penala” au ajuns sa apeleze la generozitatea liderului PSD pentru a prinde un loc la masa guvernarii tehnocrate!

Vezi și: DEZVĂLUIRI din Moldova: Politicienii români care au beneficiat de femei de la Vlad Plahotniuc

Vezi și: SCANDAL imens la România TV: Andreea Crețulescu l-a dat afară, în direct, pe un invitat

E-n tot si toate!

Cand majoritatea uselista risca sa atinga cotele unanimitatii politice, mai ca intelegeai cum de Liviu Dragnea era in tot si-n toate! De la orice nou proiect politic, pana la combinatiile transpartinice care le dau inca atata bataie de cap procurorilor anticoruptie, prin complexitatea lor. Apoi, Dragnea a continuat sa apese nestingherit pe butoane si atunci cand noua coalitie guvernamentala statea relaxata la Putere. Numai ca PSD-ul condus de acelasi Dragnea a fost nevoit sa paraseasca guvernarea, in urma ultimatumului dat de „vocea strazii” cu privire la resetarea clasei politice. Si, intr-adevar, dupa venirea tehnocratilor la conducerea tarii, lucrurile par sa se schimbe intr-un ritm constant, cel putin la unele ministere, unde curatenia ceruta de o tara intreaga a debutat deja in forta. Surpriza insa, desi nu mai calca prin Palatul Victoria, Liviu Dragnea continua sa exercite o influenta cel putin misterioasa asupra altor ministere, din moment ce recomandarile sale privind numirea unor „tehnocrati” pe inalte functii administrative par litera de lege pentru unii dintre subordonatii premierului Dacian Ciolos.

Da drumul la supapa

Desigur, daca nu cumva onorarea cerintelor mai putin ortodoxe ale lui Liviu Dragnea este chiar o strategie a lui Ciolos. Care, pana ce-si va legitima calitatea de premier dupa trecerea prin alegeri, prefera sa mai dea drumul la supapa eventualelor rabufniri de nemultumiri ale liderilor politici. Care, orice ar declara pe la talk show-uri, sunt inca macinati de frustare cand vad guvernarea tehnocrata. Si cum oamenii „pompati” de Dragnea in Guvern nu sunt ministri, ci de obicei subsecretari de stat, purtatoare de cuvant sau adjuncti pe la diverse regii, aceasta varianta pare tot mai plauzibila.

„Ghiuleaua” TelDrum

Astfel ca mai mult mira lejeritatea cu care Liviu Dragnea a inceput iarasi sa imparta recompense celor care i-au sarit in barca atunci cand s-a scufundat cea a lui Ponta. De mirare este insa si strategia celor de prin alte partide, care pusi pe lista de asteptare de fostii lideri, nu se sfiesc acum sa apeleze la clementa presedintelui PSD. Asa ca, deocamdata, Dragnea poate zambi in continuare smechereste pe sub mustati, simtindu-se pe cai mari. Atata doar ca zilele trecute, pe muteste, fara obisnuitul tam-tam mediatic de rigoare, oamenii legii au descins la mai multe firme de constructii care fac parte din „suveica” creata de controversata societate TelDrum. Firme care, dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, isi pasau contractele cu statul cu firmele pastorite de Mircea Govor, unul dintre „baronii” cei mai apropiati de Dragnea. Si care acum se afla in custodia DNA. Asa ca este de inteles de ce, in loc sa dea drumul la „placa” despre incurajarea actiunilor procurorilor, pe care o punea de fiecare data cand era saltat un lider pesedist, lui Dragnea i s-a cam pleostit mustata atunci cand a aflat de retinerea lui Govor si a declarat ca „imi pare rau de ce se intampla”.

Citește și: Adrian Năstase se pregătește să dea lovitura: Care e legătura cu Traian Băsescu / SURSE

Vezi și: Avocatul Poporului a primit răspuns de la Parlamentul Norvegiei în cazul Bodnariu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.