Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dovada implicării lui Cocoş în dosarul fostei şefe DIICOT

udrea cocos

Apar noi dezvăluiri din dosarul despăgubirilor de la ANRP, în care a fost arestată şi fosta şefă DIICOT, Alina Bica. Potrivit unor surse judiciare, omul de afaceri Gheorghe Stelian, beneficiarul despăgubirilor, a colaborat cu procurorii. Mărturisirile acestuia au scos la iveală detalii despre operaţiunea ilegală.

În 2010, Gheorghe Stelian a cumpărat drepturile litigioase pentru un teren şi a avut o întâlnire cu Dorin Cocoş despre posibilitatea obţinerii de despăgubiri. Acesta i-ar fi cerut 10 milioane de euro, bani pe care omul de afaceri i-a plătit în mai multe tranşe, prin intermediul fiului lui Dorin Cocos, Alin Cocoş.

Omul de legătură era Sergiu Diacomatu, membru al Comisiei de Despăgubiri din cadrul ANRP, omul Elenei Udrea. Diacomatu a fost membru PMP, partid pe care l-a părăsit pentru a trece la PNL. A ajuns rapid preşedinte PNL Sector 1, fiind susţinut de Teodor Atanasiu, cel care ar putea ajunge în scurt timp preşedinte interimar al PNL, în locul lui Iohannis.

Vezi şi: Razboi total in PNL Sector 1. Revolta vechilor liberali

Membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP au aprobat, în 2011, în mod abuziv, un raport de evaluare a unui teren de 13 ha, despre care ar fi ştiut că este supraevaluat. Prejudiciul în dosar se ridică la peste 62 de milioane de euro, în urmă despăgubirilor acordate de ANRP în baza raportului supraevaluat.

Vezi şi: Dosarul BICA: Doi dintre acuzați au turnat tot la DNA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.