Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Draga Hunor ti-am promis...CNMR si romanii au invins! UDMR trebuie sa isi caute lider!

luju.ro
Alexandru Cumpanasu

Am auzit de cand am venit la Bucuresti mult prea des expresii de genul: "...nu se poate in Romania..."; "...nu vei reusi niciodata..."; "...toti sunt la fel..."; "...interesele sunt prea mari...", etc.

A fost cazul si cu "Steaua lui Hunor"!. Cum care stea? Steaua Romaniei...pt mine cea mai valoroasa stea din lume. Acea decoratie a Romaniei care iti recunoaste fara dubiu contributia la binele societatii romanesti, loialitatea si patriotismul fata de tara in care traiessti si meritele pentru fapte marete in slujba poporului tau...

O decoratie prea usor oferita unor non valori ca rasplata politica si nu una nationala. Dar poate merita analizat pe viitor contributia si motivele pentru care diverse persoane s au procopsit cu cea mai valoroasa dovada de respect si apreciere din partea statului roman.

Dar sa ma intorc la "prietenul" meu Hunor si faptele sale de vitejie...

Mi s a parut la inceput un om al viitorului si al constructiei, un intelectual tanar care intelege pe deplin valorile tarii in care traieste si mai ales un om de la care nu m as fi asteptat vreodata sa jigneasca sau macar sa arunce vreo remarca nepotrivita fata de Romania sau romani. Dimpotriva imi parea in naivitatea care ma mai cuprinde cateodata ca in sfarsit am scapat de "...ai batrani..." din UDMR si a venit un tanar echilibrat si modern alaturi de care societatea romaneasca in general si romanii din Ardeal in mod special pot sa construiasca o Romanie moderna departe de derapajele lui "Jirinovski" din Ungaria...

Ei bine, in termeni cat se poate de "academici" si populari printre tinerimea romana de azi mi am luat TEAPA. In blana de intelectual cu aer modern si privire semi-inteligenta se ascundea un personaj pervers, indoctrinat pana n ultima celula sa urasca Romania si romanii dar care reusise multi ani sa ascunda adevarata fata poporului roman.

Nu voi relua aici multele sale declaratii, ale colegului sau de porcarii respectiv domnul PorcSalmi si ale altor specimene ce au acaparat acum UDMR pt ca nu as face altceva decat sa va enervez...insa retin ca domnul Hunor si a aratat adevarata fata abia atunci cand Moscova prin terti precum Ungaria, Serbia sau mascota de Dodon au decis sa puna in practica Marele Plan pentru care am fost injurat atat de mult de unii "strategi" dar care se dovedeste ca se pune in practica fix asa cum l am descris desi atunci cand l am lansat si eu si domnul Costin Georgescu nu mai scapam de epitetele si "admiratia" lor...dar ma rog. De morti numai de bine.

Din momentul in care a inceput Hunor sa jigneasca pentru intaia oara poporul roman mi am jurat ca nu ma las pana cand demnitatea mea si a romanilor nu va fi restabilita. Intr un razboi despre care se stie prea putin si care a fost dus prin lupte incredibile cu acest individ metamorfozat in urma unei injectii cu putinism.

Insa am sesizat Consiliul Ordinului prin CNMR si am solicitat acestui for sa retraga decoratia celui mai iubit dintre romani conform Ordinului Steaua Romaniei in grad de Mare Comandor primit de la Presedintele Romaniei. Ce sa mai, un erou Hunor, un fel de Mihai Viteazu de a primit o asemenea decoratie la 30 ani...

Dupa care am inceput o serie de emisiuni impreuna cu doi mari patrioti romani Costin Georgescu si Constantin Degeratu pentru a explica poporului roman si membrulor Consiliului grozaviile spuse si facute de bravul nostru "Comandor". Nu a fost deloc dar DELOC usor.

Isi inchipuie probabil stimabilul lider INCA al UDMR ca nici eu si nici colegii din CNMR nu stim de potecutele facute de "Excelenta Sa" pe la mai toti liderii politici incercand sa obtina oprirea mea si a colegilor mei nu doar din retragerea decoratiei dar mai grav din devoalarea adevarului despre situatia din Harghita Covasna si Mures.

Din fericire de data asta suntem prea multi si prin urmare prea puternici pentru a mai convinge vreun lider roman cu santaj electoral sau paelamentar. Consiliul s a intrunit de 3 ori pentru a pune capat uneia dintre cele mai rusinoase situatii prin care a trecut poporul roman.

De ce de 3 ori?. Pentru ca de 2 ori Hunor a convins anumiti lideri ca este bine sa nu fie cvorum...a fost chiar si audiat o data...

Supriza pentru "cel dintai fiu al Cataloniei" a venit de la cea de a treia intalnire a Consiliului. Nu voi intra in detalii dar ma bucur ca unii politicieni au avut o "revelatie" si au inteles dimensiunea costului electoral pentru protejarea unui antiroman.

Acum, disperat, se smiorcaie prin interviuri uimit ca pentru prima data Romania si romanii cu putere de decizie au avut demnitate si coloana vertebrala in fata perversitatii politice si santajiste practicate pana acum.

Incep draga Hunor sa regret pe "...ai batrani..." care n au indraznit niciodata in 25 de ani ce ai indraznit in cativa ani de "domnie" peste tinutul tau imaginar si secuiesc.

Cred ca ar trebui sa mai stai de vorba cu Marko Bella sau Laszlo Borbely de la care in materie de comportament in raport cu Romania si statul roman ai multe de invatat.  Si tot lor ma adresez sfatuindu i sa gaseasca rapid o alta conducere pentru UDMR pentru a evita conflicte majore ce se prefigureaza si pentru pastrarea unui dialog si a unei abordari constructive...altfel izolarea UDMR va genera in cele din urma aparitia unei noi miscari politice din randul minoritatii maghiare care va intelege nevoia de respect fata de Romania si de convietuire in acelasi spatiu, cu aceleasi probleme si nevoi.

Din pacate comunitatea maghiara a fost si ea luata ostatic precum cetatenii de etnie romana de grupuri interne ce traiesc foarte bine pe spatele acestora servindu le populism ieftin... NEVOIA de altenativa la Hunor si grupul de tineri agresivi si antiromani din jurul sau este URGENTA.

Si totusi mai am o intrebare: Domnule Presedinte Emil Constantinescu pentru ce a meritat un ilustru anonim si un mare nimeni la 30 de ani cea mai mare distinctie a statului roman?. Ce scrie in "referatul" dumneavoastra de propunere!?...cu tot respectul pe care vi l port NOI - cetatenii Romaniei va intrebam: De ce ati acordat domnule Presedinte Constantinescu aceasta uriasa distinctie si pentru ce merite lui Kelemen Hunor?...

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.