Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea, adeptul jocului la bluf. Ce pierde pe termen lung?

De câteva zile, spațiul public a fost inundat de posibilitatea ca Liviu Dragnea și PSD să inițieze o moțiune de cenzură împotriva guvernului Cioloș. Amenințarea nu cred să fi fost luată în serios de cineva din interiorul jocului. Atunci, se ridică întrebarea: La ce bun?!

Nu e prima dată când Dragnea joacă la bluf. Să ne amintim puțin de perioada de dinaintea alegerilor locale, când trecerea de la un tur la două tururi de scrutin reprezenta o posibilitate. În acel moment, Dragnea a declarat că PSD nu va participa la alegeri, dacă legea electorală va fi schimbată prin „mijloace abuzive și nedemocratice”.

Astăzi, Liviu Dragnea a dat înapoi cu planurile depunerii unei moțiuni de cenzură. Trebuie precizat faptul că o amenințare cu întreprinderea unei acțiuni, își pierde din impact dacă nu ești sigur că o și poți pune în practică, formula PSD-ALDE-UDMR neavând majoritatea în Parlament pentru a putea trece moțiunea de cenzură.

Deci, ameninți pe cineva cu întreprinderea unei acțiuni, fără ca măcar să fii sigur că ai forța de a o pune în practică. Trecând peste această pauză din gândire, chiar și cu majoritatea parlamentară de partea sa, cred că PSD tot nu ar fi depus moțiunea de cenzură. Ar fi fost o ruletă rusească, cu riscuri prea mari pentru a fi asumate de principalul favorit la alegerile generale. Atunci, la ce bun aceste amenințări?

Dragnea nu are deloc o viață simplă la cârma PSD. Cu Ponta ale cărui incursiuni suflă un vânt neprietenos în velele social-democrate, acesta se luptă să mențină cursul drept, drept spre guvernare. Pe de altă parte, scandalul dintre Ghinea – Ponta, l-a aruncat pe președintele PSD pe un scaun periculos, acela de spectator.

Ponta și Cioloș se întăresc reciproc

Astfel, pentru a recâștiga stindardul de principal exponent al opoziției guvernamentale și pentru a arăta forță în interiorul partidului, Liviu Dragnea s-a implicat în conflictul cu actualul guvern, amenințându-l cu moțiunea de cenzură. Se răzgândește brusc, oferind niște explicații previzibile.

Dragnea și Tăriceanu pun în așteptare moțiunea de cenzură

Este deja al doilea caz în care Dragnea recurge la amenințări pe care nu are de gând să le implementeze și știm cu toții povestea lupului la oi. Din acest motiv, este posibil ca amenințările lui Dragnea, care au ca scop principal etalarea forței atât în interiorul cât și în exteriorul partidului, să aibă ca rezultat fix opusul. Când vezi de mai multe ori că amenințările cuiva sunt lipsite de follow up, începi să te gândești că poate... tocmai forța îi lipsește acestui personaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.