Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea, anunţ care îl va enerva pe Tăriceanu: Ce se întâmplă cu o lege importantă/ VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dragnea Tariceanu Dragnea

Liviu Dragnea, preşedinte PSD, face un anunţ pe o temă pe care s-a exprimat şi Călin Popescu Tăriceanu săptămâna trecută.

Liderul ALDE s-a arătat deranjat de faptul că Guvernul nu-şi asumă proiectele importate din programul de guvernare, ci le trimite în Parlament sub formă de proiecte de legi. Tăriceanu a dat exemplu legea salarizării şi a vorbit despre posibilitatea ca legea fondului suveran de investiţii să aibă aceeaşi soartă.

Vezi şi: Dragnea, ordin pentru Tudorel Toader: Posibilă 'BOMBĂ' în arhiva SIPA

Liviu Dragnea a anunţat marţi că fondul suveran va fi înfiinţat prin lege asumată de parlament. "Cred că facem iniţiativă parlamentară", a afirmat acesta. Întrebat de ce s-a optat pentru această variantă, liderul PSD a răspuns ironic: "Parlamentul e o instituţie mai mare şi suntem mai mulţi."

Săptămâna trecută premierul Grindeanu anunţase că o decizie cu privire la legea fondului suveran urmează să fie luată. "Referitor la fond suveran, proiectul este finalizat, trebuie să avem o decizie politică de acelaşi tip. Nu e vorba de a nu-ţi asuma o lege sau alta. Nu avem absolut nicio problemă cu nicio variantă. Noi am dat şi pe proiectul legii salarizării aziv pozitiv, vom da şi pe proiectul fondului suveran. În Coaliţie vom lua decizia", a declarat Grindeanu.

Vezi şi: Liviu Dragnea LOVEȘTE în SRI, după dezvăluirile fostei șefe AEP: Este foarte GRAV!/VIDEO

"Am avut și eu propriile mele semne de întrebare (cu privire la Guvern - n.r.). De exemplu, în momentul în care legea salarizării unitare, care era un punct esențial al programului de guvernare, în loc să fie promovată de Guvern, a trebuit să o asumăm noi la nivelul Parlamentului, ca inițiativă parlamentară. Sigur că din punct de vedere procedural, politic, se poate și așa ceva, dar e normal ca angajamentele luate prin programul de guvernare să fie promovate de guvern. Trebuie să vedem ce se va întâmpla cu crearea fondului suveran de dezvoltare, care de asemenea este o chestiune esențială pentru a ne pune în practică obiectivele de dezvoltare economică a României. Am înțeles că - așa am aflat, nu am discutat cu prim-ministrul - de asemenea s-ar dori ca parlamentul să fie cel care își asumă acest proiect. Sigur putem să procedăm și în acest fel, dar trebuie să înțelegem unde sunt și de ce sunt anumite rezerve la nivelul guvernului", declarase Tăriceanu cu o zi înainte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.