Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea anunţă o nouă lovitură pentru PNL şi Guvern: Se ajunge la CCR

liviu dragnea psd

PSD vrea să zădărnicească planurile pe care PNL voia să le pună în practică şi cu ajutorul Guvernului Cioloş. Liviu Dragnea a anunţat duminică seara, la RTV, că social-democraţii au sesizat instituţia Avocatului Poporului cu privire la o ordonanţă de urgenţă a guvernului. PSD îi cere lui Ciorbea să sesizeze la rândul său Curtea Constituţională pe problema ordonanţei care a schimbat Legea privind organizarea și desfășurarea referendumurilor.

Citeşte şi: Victoria baronilor PNL: Cioloş sfidează CCR și Comisia de la Veneția

Guvernul a modificat, prin ordonanţă de urgenţă, Legea privind organizarea și desfășurarea referendumului astfel încât să poată fi organizate referendumuri locale odată cu alegerile locale și utilizând infrastructura pregătită pentru acest tip de scrutin. Decizia a fost adoptată în ciuda unor recomandări de la CCR şi Comisia de la Veneţia, cu privire la evitarea suprapunerii unor tipuri diferite de scrutin. Gestul PSD de sesizare a Avocatului Poporului este în primul rând o lovitură pentru secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, primarul Oradiei, care încearcă de mai bine de un an să-i convingă pe orădeni să voteze la un referendum pentru unirea cu o comună limitrofă municipiului bihorean.

Dacă Avocatul Poporului va sesiza CCR, judecătorii constituţionali ar putea spulbera planurile lui Bolojan pentru un referendum suprapus cu alegerile locale din 5 iunie. PSD mizează şi pe faptul că, la precedenta modificare a legii referendumului, CCR a stabilit că schimbările nu pot fi aplicabile referendumurilor organizate în decurs de un an de la dată intră̆rii în vigoare a legii modificatoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.