Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea, ATAC ASPRU la Cioloș: O să îi răspund croitoraşului cel viteaz și o să arăt și minciuna

dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Vaslui, că îi va răspunde premierului Dacian Cioloş pe tema drepturilor veteranilor de război, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului. 

"O să îi răspund croitoraşului cel viteaz după Comitetul Executiv Naţional şi o să arăt şi minciuna şi atitudinea incalificabilă a guvernului, şi faţă de fondul problemei, şi de comunicare. Nu are nevoie să modifice Codul Fiscal, au modificat Codul Fiscal prin hotărâre de guvern. Mă voi documenta după CEx. Este o ilegalitate foarte serioasă, din păcate", a spus Dragnea, potrivit agerpres.ro.

Gest SIMBOLIC făcut de Republica Moldova pentru Regina Ana


Preşedintele PSD a declarat, miercuri, că Guvernul Cioloş a adoptat o hotărâre prin care veteranii de război şi militarii care au luptat în teatrele de operaţii au rămas fără drepturile prevăzute în Codul fiscal, iar acest lucru este, în opinia liderului social-democrat, o dovadă de "dispreţ" faţă de români pe care, dacă actualul Executiv nu şi-o va cenzura, o va face PSD, prin moţiune. 

Joi, premierul Dacian Cioloş a anunţat că a cerut Ministerului de Finanţe să analizeze posibilitatea de a permite în continuare veteranilor şi familiilor lor să plătească impozitul cu deducerile la care au dreptul, insistând asupra faptului că guvernul său este acuzat pe nedrept pentru "aberaţii" care se regăsesc în Codul fiscal, care nu a fost elaborat de Executivul pe care îl conduce.

Decrete semnate de Iohannis: 13 noi ambasadori


"N-am nicio dispută cu nimeni. Suntem acuzaţi pe nedrept pentru lucruri care au scăpat probabil celor care au elaborat Codul fiscal şi în niciun caz nu e acest guvern cel care a elaborat Codul fiscal. Noi am elaborat normele de aplicare, dar normele nu pot să rezolve eventuale scăpări sau eventuale probleme care nu au fost clarificate la vremea respectivă în Codul fiscal. (...) Am respins ideea că acest guvern, aşa cum s-a spus, cu dispreţ faţă de veterani - şi mă surprinde un pic modul ăsta de exprimare - că noi am fi introdus taxe suplimentare sau că am fi pus veteranii să ramburseze nişte bani. Sunt nişte prevederi în Codul fiscal pe care guvernul trebuie să le aplice. Recunosc că sunt acolo nişte aberaţii, aşa cum am mai găsit aberaţii pe care a trebuit să le corectăm între timp. De trei ori am modificat până acum Codul fiscal, tocmai pentru a rezolva anumite probleme care au fost create atunci când a fost elaborat Codul fiscal, nu de către acest guvern", a precizat prim-ministrul.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.