Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea, despre intrarea în Schengen: Nu este prima dată când ţările din vestul Europei se opun

timponline.ro
dragnea casca protectie lucrari

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că nu este prima dată când ţările din vestul Europei se opun admiterii României în Schengen, menţionând că ţara noastră nu mai are demult absolut nimic de făcut în acest sens. Dragnea a spus că astfel de poziţii sunt incorecte.

El a apreciat că nu este pentru prima dată când România "este umilită", subliniind că, din punctul său de vedere, anul 2018 este viabil pentru intrarea ţării noastre în Schengen. "Când am avut reacţie la discursul preşedintelui Juncker, pentru mine cel mai important nu era că se face un eveniment la Sibiu, ci să se întâmple ceea ce propusese. şi anume admiterea noastră în Schengen, neavând foarte mari speranţe. Nu este prima dată când ţările din vestul Europei se opun intrării noastre în Schengen. Intrarea noastră în Schengen nu aduce avantaje doar pentru România, aduce avantaje pentru toate ţările din UE, din punct de vedere tehnic România nu mai are demult absolut nimic de făcut, sunt mulţi care îmi spun că fiind alegeri în unele ţări trebuie să aibă astfel de poziţii, dar eu le consider incorecte", a spus Dragnea, întrebat despre faptul că Olanda şi Germania au anunţat că se opun intrării României în spaţiul Schengen.

El a adăugat că 2018 ar fi "un an viabil" pentru intrarea în Schengen. "Din punctul meu de vedere şi anul 2018 este un an viabil pentru această intrare. Mi-e greu să prezic, dar este o atitudine nedreaptă faţă de România, total nedreaptă. România asigură frontiera estică pe o lungime mare, România a făcut investiţii foarte mari, eforturi foarte mari, este implicată în toate aceste structuri de siguranţă la frontiera estică şi i se refuză intrarea în Schengen, nefiind o motivare legată de ceea ce s-a discutat când a început acest proces de realizări de măsuri de acţiuni pe care trebuie să le ia România, legislativ, financiar, în plan al infrastucturii pentru a intra în Schengen, lucrurile s-au modificat", a mai spus Dragnea, conform Agerpres.

Întrebat dacă a simţit că România este umilită, Dragnea a răspuns: "Da. Din păcate nu este pentru prima dată când România este umilită, din păcate nu este pentru prima dată şi îmi pare rău".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.