Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea face praf noul program de guvernare. Ce se întâmplă cu impozitele controversate

Inquam Photos / Octav Ganea
liviu dragnea gesturi

Liviu Dragnea desființează practic măsurile fiscale din noul program de guvernare. Astfel, președintele PSD afirmă că nu va exista nici taxă de solidaritate, nici impozit general pe cifra de afaceri, iar impozitul pe gospodărie se amână.

„Nu vom adopta nicio taxă în plus pentru români”, a declarat Dragnea, cu referire la taxa de solidaritate. În privința impozitului pe cifra de afaceri, liderul PSD a precizat: „Să fie foarte clar: nu vom modifica nicio procedură de ipozitare care să producă prejudicii companiilor cinstite. Nu renunț la ceea ce am promis în campania electorală, că România va fi un mediu atractiv pentru investiții.”

Vezi și: Liviu Dragnea, despre 'scandalul Tel Drum': 'Nu am acțiuni la purtător. Nu sunt nici în față, nici în spate, nici în stânga, nici în dreapta'

Liviu Dragnea a mai afirmat că introducerea impozitului pe gospodărie nu va mai fi posibilă de la 1 ianuarie 2018, din cauza întârzierilor care ar fi fost generate de fostul guvern. În schimb, posibilitatea introducerii acestui tip de impozit global va fi analizată„anul viitor, într-un pachet mai mare de impozitare, care să nu producă birocratizare.”

Cele trei măsuri - taxa de solidaritate, impozitul pe cifra de afaceri și impozitul pe gospodărie - erau incluse în programul de guvernare al Guvernului Tudose.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.