Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea îi face lui Iohannis un cadou de neprețuit

revista presei

Evenimentul Zilei:

Liviu Dragnea impune PSD Programul politic al lui Klaus Iohannis: Sîrba Consensului!...În Declarația sa, făcută după tot protocolul unui șef recent și, ca atare, stăpînindu-se cu greu să nu chiuie de bucurie că e șef, așa cum și-a dorit de atîta amar de vreme, Liviu Dragnea, din partea PSD, a identificat înțelegerea drept semnul unei  viziuni comune asupra politicii a PSD și a PNL:„Temele majore ale României trebuie discutate în cadrul unui consens. Și noi și colegii din Opoziție avem această abordare, un climat politic bazat pe dialog”... La finele săptămînii, Liviu Dragnea a participat la Școala de vară a femeilor social-democrate de la Mamaia, manifestare ținută paralel  cu cea a lui Victor Ponta din Deltă. Cum se cuvine unui Boss, Liviu Dragnea  le-a ținut tovarășelor un discurs  în care a schițat liniile directoare ale Noii Politici a PSD. Revenind la învățătura care trebuie trasă din  întîlnirea de joi, 27 august 2015: „Eu cred că în această săptămână, cînd reprezentanții tuturor partidelor parlamentare au stat la masă pentru a discuta și a decide asupra noului cod fiscal, am dovedit că poate să existe și un alt mod de a face politică, unul bazat pe dialog și nu pe hărțuială de dragul hărțuielii sau pe conflicte.”... Teza consensului a apărut însă, în chip surprinzător, în programul electoral al lui Klaus Iohannis. La vremea respectivă, am avertizat că această întoarcere la Consensul de tip Ion Iliescu e deopotrivă nocivă și imposibilă. Ei bine, dacă în ce privește nocivitatea, mai trebuie timp pentru a fi confirmată, în ce privește posibilitatea, viața mi-a dat una peste bot. Prin aducerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD, Sistemul e pe cale să-i facă lui Klaus Iohannis un cadou de neprețuit: Consensul de tip Ion Iliescu... Temele majore ale unei țări – inclusiv America – se rezolvă prin dispută și nu prin consens. N-am auzit pînă acum pe Barack Obama că, pentru a stabili consensul, renunță la Acordul cu Iranul drept semn de concesie făcută Republicanilor. Liviu Dragnea ne propune, așadar, un PSD scopit, devenit un eunuc politic, un partid fără testicule, pentru a-i face pe plac lui Klaus Iohannis. E atît de nerăbdător în a-i face pe plac lui Klaus Iohannis că nu ezită să arate că Președintele l-a inspirat în lansarea tezei despre Noua Eră în politica românească, Eră în care partidele politice vor fi pentru Klaus Iohannis ca Haremul pentru Măritul Padișah.

Ziarul Financiar:

Decizia ASF (autoritatea de Supraveghere Financiară) de a trimite în faliment Astra, una dintre cele mai mari companii de asigurări şi unul dintre cele mai mari branduri româneşti, aduce în discuţie o mare problemă a businessului românesc: odată ce se prăbuşesc proprietarii, patronii, oamenii care au creat acele companii, iar acele afaceri sunt identificate cu ei cad şi companiile, cad şi brandurile, în cele mai multe din cazuri. Dan Adamescu, proprietarul Astra Asigurări, spune că Astra era un brand al industriei de asigurări şi chiar un brand al României şi nu trebuia să se ajungă la faliment. Cineva a vrut să distrugă Astra ca să preia piaţa. De partea cealaltă, ASF şi KPMG spun că Adamescu ar fi avut posibilitatea să salveze Astra, dar a fost prea lacom atunci când se discuta posibilitatea atragerii unui alt investitor. Dacă Astra era un brand al României care trebuia salvat aşa cum este retorica lui Adamescu, atunci ar fi trebuit să iasă din companie “pe un euro”, astfel încât să dea posibilitatea ramânerii acestui business în viaţă. Cazul Astra/Adamescu aduce în discuţie zbuciumul actual al capitalismului românesc şi slăbiciunile lui, care în loc să se atenueze, se măresc.

RFI:

Intr-un interviu acordat presei duminicale, Laurent Fabius, ministrul francez de externe, a denunţat atitudinea « scandaloasă » a anumitor ţări din estul Europei în faţa crizei migranţilor. In colimatorul şefului diplomaţiei franceze a fost în particular Ungaria. « Când văd că anumite ţări din estul Europei nu acceptă cotele de refugiaţi, mi se pare scandalos » spunea Laurent Fabius la microfonul colegilor noştrii de la Europe 1-i-Télé-Le Monde. Ministrul francez de externe s-a arătat în particiular foarte « sever » faţă de Ungaria care în opinia sa « nu respectă valorile comune ale Europei când construieşte garduri de-a lungul frontierei sale pe care nu le-am face nici pentru animale». Un zid pe care « evident » că unguri ar trebui să-l dea jos, spune acelaşi şef al diplomaţiei franceze. Fabius e de părere că Uniunea europeană ar trebui să aibă « o discuţie serioasă şi severă » cu liderii de la Budapesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.