Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea începe marșul trădării

gabriela firea liviu dragnea

După ce s-a burzuluit toată vara la guvernul Cioloș, pe care l-a instalat cu mânuța lui, ca să dea senzația pesediștilor asmuțiți de Ponta că el tine cu partidul, nu cu Iohannis, Dragnea a decis că a sosit momentul să-și pregătească terenul pentru marea trădare.

Profitând de două evenimente mediatice de răsunet international (scandalul armelor de la Skynews și cel al focoaselor nucleare aduse din Turcia în România), Dragnea face un apel la întreaga clasa politică pentru unitate.

„Se cauta pretexe pentru a pune România în situaţii dificile. E o chestiune de siguranţa naţionala. Instituţiile statului, DIICOT, SRI, MAE şi MAPN au reacţionat bine. E timpul ca şi clasa politica sa lase pergenţele şi sa aibă o atitudine unitara. România trebuie sa devina mai puternica pentru a nu fi tratata ca un pion pe tabla de şah a intereselor geo-strategice internaționale”, se grăbește să ne spună „geostrategul” Dragnea.

Prin această declarație, puțin băgată în seamă de analiști, Dragnea începe să interpreteze un repertoriu menit să justifice acceptarea unui mare guvern de coaliție PSD-PNL, cu Cioloș premier, după alegerile parlamentare.

Binele țărișoarei, stabilitatea regiunii, inamicii văzuți și nevăzuți ai României... Iată pretextele pentru care, și dacă va exista posibilitatea unei coaliții PSD-ALDE-UDMR, șeful social-democraților va prefera o mare coaliție cu adversarii săi politici.

Nu-l doare pe Dragnea așa de tare de binele țărișoarei (atât de neiubită de tehnocrați), cât de dosarul Teldrum, cel ținut în sertare pentru ca marioneta de la Teleorman să joace după un cântec scris de multișor la Cotroceni.

Pe de altă parte, Dragnea vede bine că se fac eforturi mari ca Tăriceanu să fie scos din joc. Milionul de la Vântu și furișarea pe lângă coada de alegători de la premise auto (cu jurnaliști veniți ”la pont” să-l surprindă cu pantalonii în vine) reprezintă doar începutul desființării mediatice a unui potențial partener de guvernare al PSD.

Să urmărim cu atenție declarațiile lui Dragnea de azi încolo. Tonul împăciuitorist, apelul la unitatea clasei politice, fluturarea pericolelor externe vor deveni constante ale discursului său. Scris de alții în laborator. Nu de alta, dar nu poate sări brusc de la declarațiile belicoase împotriva „tehnocraților” și „liberalilor” la discursul marii trădării a partidului de după noaptea alegerilor parlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.