Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea intervine în scandalul iscat de Ponta: 'Nu avem în intenție' Ce mesaj are pentru Moldova

facebook.com
Dragnea Ponta

Victor Ponta a provocat valuri pe rețelele de socializare după ce a spus că România nu ar avea nevoie de un procent de 2% din PIB pentru armată, ci pentru educație și sănătate, pentru că Rusia nu e un pericol. Replica fostului premier a fost repede speculată de adversarii săi din PNL care îl acuză că ar fi chiar agent de influență pentru Rusia, după cum a spus Alina Gorghiu.

Partidul Social Democrat şi-a asumat clar obiectivul de 2% din PIB pentru Apărare, a afirmat luni preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Citește și: Curvele DNA de pe ‘Black List’

El a făcut această precizare în contextul în care fostul premier Victor Ponta a afirmat, într-o postare pe Facebook, că România nu ar trebui să aloce 2% din PIB pentru Apărare deoarece Rusia nu ar reprezenta un pericol.

"Eu vă spun care este punctul de vedere oficial al PSD, al cărui preşedinte sunt. Noi am avut o asumare clară a obiectivului de 2% din PIB pentru Apărare, este o asumare oficială pe care am exprimat-o în mai multe rânduri şi la care nu renunţăm. În ceea ce priveşte relaţia cu Rusia, punctul de vedere oficial al PSD a fost exprimat, este exprimat şi susţinut în continuare - noi suntem foarte interesaţi în a dezvolta parteneriatele strategice pe care le avem acum, angajamentele noastre foarte clare cu aliaţii din NATO şi cu partenerii noştri din Uniunea Europeană. Nu avem nicio ezitare în asumarea acestor angajamente. Nu avem în intenţie o dezvoltare a relaţiilor cu Rusia, ci, dimpotrivă, o dezvoltare a relaţiilor noastre cu Statele Unite, cu parteneri din NATO şi cu cei din UE", a arătat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Citește și: Facebook a anunțat că Mark Zuckerberg a MURIT

Întrebat dacă a avut vreo discuţie cu Victor Ponta pe acest subiect, Dragnea a negat, susţinând că "nu îl va certa" pe acesta. "Nu, astăzi nu am avut, pentru că lucrez serios, împreună cu colegii mei, la un eveniment important de miercuri - prezentăm încă o parte din programul nostru de guvernare", a motivat el.

Totodată, Liviu Dragnea a subliniat orientarea pro-europeană şi pro-atlantică a social-democraţilor.

Citește și: Locul în care studentele primesc burse pentru a rămâne VIRGINE

"PSD, timp de un an de zile cel puţin, nu vorbesc înainte, are o abordare şi o orientare foarte clară pro-europeană şi pro-atlantică fără niciun fel de ezitare. Şi, de asemenea, poate unii spun că nu contează, dar, în realitate, contează - 84% din listele de la Camera Deputaţilor sunt nume noi, iar la Senat - 85% sunt nume noi. Majoritatea sunt tineri, care nu au niciun fel de orientare pro-rusă, sunt oameni care sunt orientaţi către Occident, către valorile pro-europene, către NATO. Dar, în acelaşi timp, ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova eu nu comentez, că nu-mi permit să analizez votul niciunui popor", a adăugat liderul PSD.

În opinia acestuia, România are nevoie de un premier priceput, cu autoritate, cu susţinere politică serioasă, care să poată gestiona România "într-o perioadă care se prefigurează că nu va fi foarte limpede şi nici foarte liniştită în anii următori". "La asta trebuie să ne gândim cu mai puţină patimă şi cu mai mult pragmatism", consideră Dragnea.

Citește și: Motivul pentru care femeile gardian din pușcării ajung să facă SEX cu condamnații

Pe 10 noiembrie, fostul premier Victor Ponta a scris pe pagina sa de Facebook că preşedintele Klaus Iohannis şi, implicit, Dacian Cioloş şi PNL susţin creşterea cheltuielilor militare până la 2% din PIB pentru ca ţara noastră să îndeplinească cerinţele NATO şi să se apere de Rusia.

"Dacă vă uitaţi pe datele oficiale şi în 2016 România alocă deja mai mulţi bani decât ţările vecine: Bulgaria 1,3% , Ungaria, Slovacia şi Cehia circa 1% din PIB. Dar puteţi să şi vedeţi că România trebuie să facă un mare efort de peste 1 miliard euro ca să reziste Rusiei (care are un buget militar anual de peste 50 miliarde!!!), în condiţiile în care principalul nostru aliat NATO în Marea Neagră - Turcia (care alocă peste 15 miliarde) are deja o relaţie privilegiată cu Rusia! Domnul Iohannis a dat de înţeles prin mesajul său că alegerea lui Donald Trump implică o decizie a noastră de creştere a alocărilor pentru armată - părerea analiştilor internaţionali este exact inversă, în sensul în care tensiunea fără precedent din 2015-2016 dintre SUA şi Rusia are toate şansele să fie inversată!", a scris Ponta pe Facebook.

Citește și: Rihanna, apariție SCANDALOASĂ: Cu cine s-a fotografiat, GOALĂ, în baie, sărutându-se / FOTO

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.