Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea, la braţ cu Tăriceanu: 'PSD susţine alegerile în două tururi, însă...'

tariceanu dragnea

Delegaţiile PSD şi ALDE au participat împreună la consultările cu Dacian Cioloş pe tema legislaţiei pentru alegerea primarilor. La final, Dragnea şi Tăriceanu au afirmat că susţin alegerea în două tururi, însă legea nu poate fi schimbată cu doar câteva luni înainte de alegeri.

"PSD susţine alegerile în două tururi, însă nu acum. Trebuie să avem o coerenţă în ceea ce înseamnă sistemul electoral din România. E o analiză pe care o va putea face noul parlament, dar în niciun caz nu putem crea un precedent periculos, să schimbăm legea electorală cu două luni înainte de alegeri. Ne putem trezi la toamna că vin liberalii şi vor spune că nici votul pe lista nu e bun şi trebuie schimbat", a declarat Dragnea.

Preşedintele PSD a mai declarat că Cioloş le-a promis că exclude varianta unei ordonanţe de urgenţă pentru modificarea legii electorale. Exclusă este şi varianta angajării răspunderii Guvernului în Parlament. "Cred că Cioloş este de bună credinţă", a precizat Dragnea.

La rândul său, Tăriceanu a afirmat că "pentru ALDE, alegerea în două tuturi este avantajoasă", însă modificarea înainte de alegeri ar fi "un semnal foarte periculos". "Mi-aş dori să nu fim o ţară care la fiecare ciclu electoral să schimbe modul de organizare a alegerilor", a mai afirmat preşedintele Senatului.

Vezi şi: EXCLUSIV Dacian Cioloș rezistă! NU vrea OUG pentru alegerea primarilor în două tururi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.