Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea:Nu pot să-l critic pe preşedinte pentru că nu a făcut o propunere la şefia SIE

Inquam Photos / Octav Ganea
Dragnea Iohannis

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat joi că numirea unui nou director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE) trebuie făcută cât mai rapid, dar a ţinut să precizeze că în această privinţă nu are ce să îi reproşeze şefului statului pentru că nu a făcut o nominalizare, ci Parlamentului care nu a vacantat, până la acest moment, funcţia rămasă liberă în urma demisiei lui Mihai Răzvan Ungureanu.

"Aici chiar nu pot să-l critic pe preşedinte. Am descoperit că întârzierea vine din Parlament. Pe procedură nu s-a vacantat, în mod oficial, locul de la SIE. Din momentul în care, în mod oficial, locul va deveni vacant, şi va deveni foarte curând, sigur că aştept şi eu să se mişte lucrurile acolo. Dincolo de glumă, este un serviciu de informaţii extrem de important. Este un Serviciu profesionist, populat cu oameni foarte buni, populat cu oameni care, unii dintre ei îşi riscă viaţa poate în fiecare zi pentru statul român şi este nevoie ca acest Serviciu să aibă un director ales legitim în Parlament", a declarat Liviu Dragnea la România Tv, întrebat cum apreciază faptul că, în actualul context internaţional, România stă fără şef la SIE, iar preşedintele Klaus Iohannis "nu pare foarte dornic să-i găsească un înlocuitor" lui Mihai Răzvan Ungureanu.

Chestionat dacă este normal ca şeful statului să vină cu o propunere care să fie agreată şi de social-democraţi, având în vedere că PSD, alături de aliaţii săi politici, deţine majoritatea în Parlament, el a răspuns: "Aşa e normal". "Nu votăm cu ochii închişi, categoric nu. Repet, vorbim de o instituţie foarte importantă, ne interesează", a mai spus preşedintele PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.