Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea se vrea preşedinte PSD pentru 'o perioadă limitată'. Când are loc Congresul

Coordonatorul politic al Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la Antena 3, că va anunţa, luni sau marţi, dacă îşi va depune "candidatura" la şefia interimară a partidului. Acesta şi-ar asuma funcţia până la congresul PSD, mărturisind că unii colegi PSD au vorbit în ultimele zile despre această variantă.

El a admis că PSD se află într-o "situaţie specială", care necesită "măsuri speciale", respectiv delegarea atribuţiilor de preşedinte al formaţiunii pe o perioadă limitată, până la un congres al social-democraţilor.

Vezi şi: Dragnea duce discuţia la un alt nivel: De stabilitatea PSD depinde stabilitatea ţării

"Nu am făcut un asemenea anunţ încă. Eu am avut în ultima perioadă discuţii cu foarte mulţi colegi, şi membrii din Comitetul Executiv şi foarte mulţi colegi din ţară. Mă interesează ca ceea ce am spus mai devreme să nu se întâmple, adică o instabilitate a partidului care poate genera efecte inclusiv în afara partidului. E nevoie urgentă de certitudine şi de fermitate la vârful partidului şi de un plan de acţiune concret. Să nu uităm că în toamnă este perioada în care toate partidele trebuie să-şi desemneze şi să-şi stabilească candidaţii pentru alegerile locale. Alegerile locale de la anul vor fi un moment politic extrem de important cu efecte la alegerile parlamentare care generează, sau nu, prezenţa la guvernare a PSD", a afirmat coordonatorul politic al PSD. 

Potrivit acestuia, PSD are nevoie de o conducere "care să dea vigoare şi siguranţă partidului".

Vezi şi: Dragnea despre Ponta: 'Sunt supărat pe el. Nu mai este foarte stabil'

"PSD este un partid care este obişnuit să fie condus cu vigoare, cu siguranţă, cu claritate, cu fermitate şi cu foarte multă rigoare. PSD este obişnuit să aibă un plan de acţiune foarte clar şi să i se spună: asta este linia şi să i se explice de ce aceasta este linia şi care să dea speranţă şi un moral ridicat membrilor de partid. Asta trebuie să se întâmple la Comitetul Executiv de săptămâna viitoare", a precizat Liviu Dragnea. 

Întrebat dacă o piedică în calea unei eventuale "candidaturi" la preluarea interimară a atribuţiilor preşedintelui PSD nu o reprezintă condamnarea sa la ÎCCJ, coordonatorul politic al social-democraţilor a spus: "Aceasta este o chestiune importantă".

Vezi şi: Liviu Dragnea, replică pentru Ilie Sârbu: 'Nu am luat atribuţiunile de la librărie'

"Pe de altă parte, PSD se află într-o situaţie specială, acum. Într-o situaţie specială, unde se pot adopta măsuri speciale pe o perioadă tranzitorie. Dacă o să fiu implicat în aşa ceva şi dacă o să cer colegilor mei încrederea pentru aşa ceva va fi pentru o perioadă strict limitată şi anume până la organizarea congresului, a cărei dată o vom stabili tot în urma unei analize foarte serioase", a adăugat Dragnea. 

El a menţionat că în cazul în care în cadrul CEx de miercuri ar fi propus să preia interimar atribuţiile preşedintelui PSD, nu ar fi nimic spectaculos. "Nu e nimic grav, nu se scindează nimic. Este o competiţie, prin vot se stabileşte...", a spus liderul social-democrat. 

La întrebarea cum comentează afirmaţiile lui Valeriu Zgonea potrivit cărora PSD este într-o situaţie de criză, pentru că Victor Ponta e inculpat, iar Liviu Dragnea e condamnat într-un dosar penal, coordonatorul politic al partidului că acest lucru "este real".

Vezi şi: Liviu Dragnea, întâlnire de taină într-un local de lux (FOTO)

"Este o situaţie fără precedent, asta înseamnă că este o situaţie specială. Asta înseamnă că PSD trebuie să găsească forţa interioară şi să adopte nişte măsuri speciale, speciale, repet, pe o perioadă strict limitată. Adică, aici nu e vorba de cineva care vrea să facă jocuri. (...) Când eşti în război, politic vorbind, partidul se uită şi spune: dumneata eşti cel care trebuie să-ţi asumi pe această perioadă, avem o bătălie acum, după bătălia asta urmează altele, până finalizăm bătălia, dumneata eşti acolo şi-ţi faci o echipă, după ce s-a terminat bătălia facem un congres şi alegem o echipă. Acesta este modul în care gândesc în aceste zile colegii de partid", a afirmat coordonatorul politic al PSD. 

El a mai arătat că important este ca după CEx-ul de miercuri social-democraţii să iasă "limpezi, coerenţi şi cu fermitate". "Până la urmă trebuie să discutăm şi raţional. Nu cred că cineva trebuie să pună atâta patimă pentru un interimat. Noi discutăm de un interimat, până la urmă", a adăugat acesta. 

Liviu Dragnea consideră că în cazul în care preia interimar şefia partidului în urma unei decizii a CEX de miercuri, nu ar putea deveni vulnerabil în faţa atacurilor PNL şi ale lui Klaus Iohannis. 

"Unii mi-au zis că aş putea deveni vulnerabil şi în faţa altor instituţii. (...) Dacă voi lua acea decizie îmi asum. Dacă colegii mei vor considera că eu sunt cel care împreună cu Rovana (Plumb - n.r.), cu ceilalţi colegi, să gestionez un pachet de atribuţii pe o perioadă limitată şi eu nu aş face acel lucru toată viaţa aş sta cu o piatră în suflet, că, din laşitate, aş fi putut să fac ceva pentru partid şi nu am făcut-o de frică. Nu îmi asum asta. Dacă e să mor, să mor în picioare", a conchis Dragnea.

Potrivit lui Dragnea, sunt trei variante în ceea ce priveşte data Congresului PSD: noiembrie 2015, februarie 2015 sau dupa alegerile parlamentare. "Fiecare are şi argumente şi contraargumente. Nu mi-am limpezit punctul de vedere", a ma declarat Liviu Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.