Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea și Guvernul, 'mitraliați' de fostul consilier al lui Adrian Năstase: 'Cea mai proastă guvernare PSD din istoria sa'

dragnea tudose

Considerat un apropiat al lui Adrian Năstase, al cărui șef de cancelarie a fost pe vremea mandatului acestuia de premier, dar și una din eminențele cenușii ale PSD, Alin Teodorescu a adus o serie de critici dure la adresa PSD.

"PSD e un partid de dreapta, care poate genera și dreapta extremă, respectiv tendințe dictatoriale. În centru-stânga au rămas liberalii, care nu se regăsesc deloc în poziția respectivă. Astfel se generează o dublă confuzie: membrii PSD, și asta știm sigur din cercetări, nu se regăsesc în actuala conducere, nu înțeleg ce se întâmplă. Iar votanții liberali se duc încet către PSD, care este mai de dreapta decât liberalii.", a spus Alin Teodorescu.

Citește și: Daniel Dragomir, acuzații incendiare la adresa lui Coldea și Kovesi: 'Banii se află în toate formele imaginative'

"E cea mai proastă guvernare a PSD-ului din toată istoria post-decembristă, este clar că deși domină puterea executivă și puterea judecătorească (legislativă, nota bene), dar domnul Dragnea dorește și controlul asupra puterii judecătorești. Și a făcut mai multe încercări, și pe cale executivă, și pe cale legislativă, nu a reușit mare lucru, așa cum și-au dat seama oamenii încă din prima lună de guvernare, domnul Dragnea încearcă să evite o a doua condamnare, încearcă să modifice legile justiției și încearcă printr-o amnistie generală să-și anuleze efectul legal al primei condamnări. Deci este o luptă formidabilă, e foarte interesant ce se întâmplă, pentru că situația poate să se deterioreze. Deci este o luptă între politicieni care s-au îmbogățit din funcții publice și puterea judecătorească. Puterea judecătorească are ca sprijin în această luptă publicul și societatea civilă și o parte din mass-media.

R: Și sistemul...

A.T.: Nu știu ce înseamnă Sistemul...

R: Servicii secrete, oameni din DNA...

A.T.: Serviciile au fost reformate. SRI a fost adus printr-o decizie a CSAT-ului, care a fost ilegală a fostului președinte Traian Băsescu, a fost adus în echipe comune cu Ministerul Public, respectiv cu Parchetele. E o forțare a legii, nu prea găsești argumente legale pentru o asemenea acțiune. Acum un an aceste parteneriate între Ministerul Public și serviciile de informații s-au anulat și s-a revenit la legalitate.

Citește și: Dezvăluiri: Care este firma dată de Liviu Dragnea pe mâna procurorilor - DOCUMENTE

Este o guvernare foarte proastă în care sunt două lupte paralele și care consumă foarte multe resurse umane, materiale, financiare și de timp. O luptă este cea a unei părți din clasa politică împotriva puterii judecătorești, pe toate căile, și cealaltă luptă este împotriva legilor economiei de piață. Ce face PSD este că a majorat foarte mult consumul, a majorat foarte mult veniturile, inclusiv veniturile pensionarilor, a redus foarte multe taxe, a redus veniturile bugetului de stat. România a avut două poziții: în 2009-2010 a trecut pe sistemul european, a tăiat salarii, a tăiat cât a putut, cu o creștere în paralel a corupției la nivelul statului și a clasei politice...", a mai declarat sociologul pentru Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.