Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea şi Tăriceanu îl susţin 'fără niciun fel de rezerve' pe Tudorel Toader. Răspuns pentru critici: 'Îţi trebuie un mare tupeu...'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dragnea Tariceanu Dragnea

Liderii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, şi-au reafirmat sprijinul pentru ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în contextul dezbaterilor publice pe tema propunerilor de modificare a legilor justiţiei.

"Îl susţin fără niciun fel de rezerve pe Tudorel Toader. Chiar dacă unele din prevederi pot fi puţin îmbunătăţite, pe fond ceea ce s-a văzut este susţinut de noi. Am văzut că este susţinut şi de structuri asociative ale judecătorilor. Aşteptăm să vină proiectul în Parlament şi în această sesiune să facem aceste modificări", a declarat Liviu Dragnea, la Mamaia, după şedinţa conducerii ALDE la care a fost invitat.

Vezi şi: PERCHEZIŢII la Politehnica din Cluj: Procurorii au întrerupt un examen

Dragnea a combătut ideea că prin mutarea Inspecţiei Judiciare în subordinea ministrului Justiţiei se doreşte politizarea instituţiei.

"Mi se pare o mare minciună şi îţi trebuie un mare tupeu să faci asemenea afirmaţii. Am auzit explicaţii că dacă CSM ar numi procurorii şefi ar fi politizare. E culmea tupeului. Inspecţia Judiciară trebuie să fie o instituţie autonomă", a explicat Dragnea.

La rândul său, Tăriceanu a combătut criticile asupra proiectului propus de Tudorel Toader, deşi a afirmat că îşi va prezenta propria opinie în momentul în care documentul ajunge în parlament.

Vezi şi: DOLIU în familia Iohannis. Finii preşedintelui trec prin momente grele

"Nu o să mă exprim acum, dar ce pot să spun: Am văzut o serie de comentarii. Unele mai pătimaşe ca altele, mai politice. În schimb, am văzut o serie de observaţii, o analiză făcută de UNJR, pe puncte. Putem să discutăm. Cred că aşa trebuie dusă o dezbatere, care în final să aducă restabilirea democraţiei, a normelor fundamentate ale statului de drept, care înseamnă independenţa justiţiei, respectarea votului şi renunţarea la acest sistem paralel care reacţioneaza violent de teama că îşi va pierde influenţa. Numirile în acest moment sunt politizate şi vrem să le scoatem de sub factorul politic. Trebuie să respectăm principiul independenţei şi separaţiei puterilor în stat. Puterea legiuitoare este parlamentul, justiţia aplică legile. Nu poate face justiţia legile. Nu înseamnă că nu ţinem cont de discuţii şi sugestii, dar parlamentul este structura care legiferează", a declarat liderul ALDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.