Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragoste cu năbădăi între PNL şi USR: De la 'sondaje manipulatoare' la 'colaborare în orice formulă'

love hate

Unite de discursul pro-justiţie şi admiraţia faţă de Cioloş, PNL şi USR au avut mai multe schimburi de replici publice în ultima perioadă. Alina Gorghiu a surprins pe Facebook printr-o reclamă făţişă la USR, despre care spunea în urmă cu două săptămâni că merită să fie susţinut pentru a intra în Parlament şi pentru a face parte dintr-un viitor Guvern alături de PNL. În schimb, refuzul lui Nicuşor Dan şi, mai ales, ultimul gest de campanie al USR au cam tulburat apele.

Vezi şi: PNL, în epoca post-Blaga: Noua eminență cenușie a partidului face primele anunțuri

Ce a supărat partea liberală a fost sondajul dat publicităţii de USR duminică. În discuţii neoficiale, liderii PNL nu au cele mai politicoase cuvinte la adresa "salvatorilor" şi a sondajului prezentat de aceştia. Oficial, puţini liberali vor să vorbească despre acest subiect. Dacă Alina Gorghiu, contactată telefonic, a refuzat să comenteze "sondajele altora", vicepreşedintele Eugen Nicolăescu, liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, s-a enervat şi trântit doar un "Nu comentez asemenea sondaje manipulatoare!". De altfel, într-o intervenţie la Realitatea TV, Gorghiu a ţinut să-l taxeze pe Nicuşor Dan, despre care afirmă că ar fi putut fi primar general dacă ar fi fost dispus să ajungă la înţelegere cu PNL, semn că dragostea exprimată în urmă cu două săptămâni a fost rănită de cerbicia liderului USR.

Vezi și: SONDAJ Răsturnare de situaţie înaintea alegerilor parlamentare: Partid surpriză în Parlament

Dispus oficial la comentarii pe marginea sondajului USR a fost doar europarlamentarul Cristian Buşoi. Deşi nu este de acord cu datele cercetării sociologice, preşedintele PNL Bucureşti, oraşul "exploziei" USB de la locale, păstrează un discurs împăciuitor, manifestându-şi clar dorinţa ca USR să obţină un scot cât mai mare. Pentru PNL e mai bine electoratul USB să iasă din case în ziua votului şi subţieze astfel felia PSD, chiar dacă liberalii pot beneficia doar indirect de un asemnea scenariu.

Vezi și: SURSE - Omul din umbră care a impus-o pe Alina Gorghiu unic președinte al PNL

"Dacă USR are 10%, ar fi un lucru bun. Ce nu mi-a părut în neregulă e scorul foarte mare al PSD-ului, care nu are cum să fie aşa sub nicio formă, şi un scor mai mic decât sondajele PSD-ului la PNL. Cred că a fost o greşeală de eşantionare, poate au sunat numai pe telefoane fixe. Nu avem în niciun sondaj sub 30%", a declarat Buşoi pentru stiripesurse.ro.

Liderul liberalilor din Capitală vorbeşte nu doar despre o posibilă colaborare post-alegeri, dar acceptă şi varinta unei colaborări electorale. Aici ar putea interveni şi interesul USR, formaţiune care riscă să nu poată strânge cele 200.000 de semnături necesare. Aşa cum stiripesurse.ro informa în exclusivitate, în PNL a apărut şi varianta "adoptării" unor figuri marcante ale USR pe listele liberalilor. Varianta nu a fost discutată oficial, însă nu este nici exclusă de Cristian Buşoi.

Vezi şi: Scenariul care poate EXPLODA în PNL. Candidaţii partidului lui Nicuşor Dan pe listele liberale

"Poate fi şi aceasta o variantă, care sigur că în Bucureşti ar maximiza bazinul anti-PSD. Rămâne de văzut ce planuri au cei de la USR. Deşi stau foarte rău cu semnăturile, am văzut că procesul se accelerează. Până acum nu s-a discutat această variantă (membri USR pe listele PNL), dar avem multă deschidere în colaborarea cu USR-ul în orice formulă e avantajoasă pentru ambele partide", a mai precizat Buşoi, pentru stiripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.