Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dramă în lumea muzicii: Un mare cântăreţ a încetat din viaţă! Suferea de demență / VIDEO

myjourneytojesus.wordpress.com
lumanare

Artistul John Berry, unul dintre fondatorii grupului de rap și rock Beastie Boys, a murit la vârsta de 52 de ani într-un ospiciu din Danvers (Massachusetts), a anunțat tatăl artistului pentru revista Rolling Stone, citată de UPI.com.

Berry, care este creditat cu ideea alegerii numelui grupului, avea o formă de demență la lobul frontal care în ultimele luni ani s-a înrăutățit. Artistul împreună cu trei dintre prietenii săi — Mike Diamond (cunoscut ca Mike D), Adam Yauch și Kate Schellenbach, au lansat Beastie Boys ca un grup punk la începutul anilor 80. John Berry a fost chitarist cu prilejul realizării primului EP al grupului — Polly Wag Stew. Apoi artistul a părăsit trupa și a fost înlocuit Adam Horovitz (cunoscut ca Ad-Rock), iar această modificare în structura grupului a însemnat migrarea formației spre genul rap, hip-hop și care a asigura succesul comercial al Beastie Boys, conform Agerpres.

Citeşte şi: Alina Petre, noi detalii incendiare despre Traian Băsescu și Crin Antonescu

John Berry s-a alăturat de-a lungul anilor altor trupe precum Even Worse, Big Fat Love, Highway Stars și Bourbon Deluxe. În 2012, la ceremonia includerii trupei în ''Rock and Roll Hall of Fame'', Adam Horovitz a menționat contribuția lui John Berry pentru formație în discursul de acceptare a distincției. Potrivit Billboard, grupul a vândut 26 de milioane de copii ale albumelor sale în SUA și circa 50 de milioane de copii pe mapamond începând din 1991 când revista Billboard a centralizat vânzările artiștilor.

Citește și: Daniel Craig a refuzat 100 de milioane de euro pentru a fi iar James Bond: Cine ar putea fi alesul

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.